10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    cseh para (olcsó + és megbízható + )
    sig p228 (sajnos drága - bár baró -)

A Cseh para alatt mit értesz, mert a CZ-nek vannak fémtokos pisztolyai (CZ-75, CZ-85 (a CZ-75 kétkezes változata)) és van műanyagtokos pisztolya (CZ-100, CZ-110) is. A "kicsi legyen" kritériumnak nem igazán felelnek viszont ezek meg, mert felteszem kompakt kategóriára gondolsz. A CZ-75,-85 inkább katonai v. rendőrségi oldalfegyver, szóval a CZ-100 és CZ-110 marad. E kettőt kézben még nem fogtam, de állítólag a CZ-100 eléggé megbízhatattlan jószág.

A Sig nagyon jó márka és név, de olyan mint autóban a BMW vagy az Audi: a vételár egy szép kis része csak a név preztizsét adja (megjegyzés: szvsz ez az összes nagy névre igaz, legyen HK vagy Beretta).

Nem igazán fejtetted ki, hogy igazából mire is gondolsz. Rejtve viselt önvédelmi fegyverre, katonai oldalfegyverre vagy csak "szeretem" fegyverre.

Az elsőre én egy HK P7M13-at választanék, másodikra HK USP-t vagy CZ-85-öt.
    Ami szóba jöhet még a Sig P226 vagy az FN Pro-9 (az FNP-9 civil változata). Bár igazság szerint önvédelemre a maximális egy jó .357-es revolver, egyszerű mint egy bot, nem kell folyton szétszed-összerakni, aggódni a rugók fáradása miatt, egyszóval hétköznapi önvédelemre megteszi. Persze ha irakban akarsz egy sétakocsikázásra menni, egy jó géppisztoly alá nem adnám. :)

FN FNP-9

Revolverek terén én maximálisan meg vagyok elégedve a viszonylag olcsó, de nagyon korrekt Taurus revkókkal. Lőttem Ruger .357-essel (a pontos típus nem rémlik, pedig megmondták :)), hát háromszor annyit nem ér, de még másfélszer annyit sem.

ja, pár héttel ezelőtt beszélgettem az egyik ismerősömmel, kiképzőtitszt itt a megyén. 19-es glock-ja van. elmondása szerint a p++-os lőszert saját maga készíti hozzá, méghozzá úgy hogy a töltényből kiszereli a magot, majd a lőport tömöríti így még több fér a hüvelybe, majd visszanyomja a magot rá, vagy vmi ilyesmi. kérdés: nem lehet simán ilyen nagyobb lőportöltetű lőszert kapni? illetve egyáltalán megengedett az ilyen házi fabrikáció?

A Glock nem rossz pisztoly, de szvsz szigorúan katonai/rendőrségi fegyver. Amúgy a lőszer utántöltésével szórakoznak páran (szóbeszédek terjengenek a sportlövők és a vadászok között is), de egyfelől csak a nagyon elvetemülteknek van értelme vele szórakozni (időigényes, és nagyon nagy precizitást követel, ráadásul nem jön ki az ember sokkal olcsóbban, mintha bemegy a boltba, és vesz 1000 darabot (kézzel tölts meg 1000 lőszert... ellene vele az ember pár napig...)). Másfelől pedig itthon szigorúan tiltott, ráadásul a szükséges részegységek kereskedelmi forgalomba nem hozhatóak, azok (pl. lőpor) birtoklása büncselekmény.