-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Ez még elválik, de a Lockheed számára cseppet sem mindegy, hogy mennyire lesz sikeres a gép exportja, nem véletlen, hogy az F-22A exportjának lehetőségére is rögtön ugrottak (csakhát az ausztrálok nem kaptak az ötletre, a japánok meg még hezitálnak).
Ami az USAF megrendelésállományát illeti, én úgy tudom, hogy még mindig nincs véglegesítve, és az USAF vezérkara (amelyben amúgy nem gyenge F-22A lobby működik) szép kis vargabetüket csinált már eddig is. A megrendelés egy részét (~200 gép) STOVL változatban szeretnék kérni CAS feladatkörben. A gond csak annyi, hogy ők egy külön USAF és nem az USMC/RAF féle változatra gondoltak (pl. merevcsöves légi tankolórendszer, szemben az F-35B hajlékonycsöves megoldásával), miután ez úgy tünik zátonyra fut kénytelenek lesznek az F-35B-t megrendelni. Viszont ugyanakkor komoly megrendelésigény-visszavágásról kezdtek el beszélni. Akár 700-800 körülire is visszavághatják az eredetileg 1763 gépesnek szánt megrendelést. Miután az már eldöntettet, hogy az US NAVY és az USMC kétharmadára visszavette a megrendelt gépek számát (eredetileg ~1000 gépről volt szó, mostmár együttesen ~650 gép), az eredetileg csaknem 3000 gépes amerikai megrendelés már lassan a felére-kétharmadára olvadt. Ez ugyanakkor növeli a gépek darabárait, ami viszont az exportlehetőségeket csökkenti.
Kiváncsi leszek mi lesz ennek a vége, tavaly novemberben már olyan pletykák is felröppentek, hogy az F-35A alváltozat megszünik, és az USAF megrendelés F-35B és F-35C változatokból áll majd össze költségcsökkentés okán. Ugye ez azért lenne érdekes, mert az F-35A a legesélyesebb exportváltozat. Szóval én személy szerint úgy vélem, hogy az F-35 nem fogja megismételni az F-16 sikerét.