10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Hát a szituációs lövészeten kívűl más ilyet nem tudok, az meg viszonylag szűk kört megmozgató sport és pláne kevés az az egyesület, amely belevág a mind anyagilag, mind jogi hercehurcák miatt problémás félautomata hosszú fegyver beszerzésébe (emlékezetes ugye a BT96-osok bevonása is, pedig az csak egy félautomata MP5 másolat). Nemrég voltam a ORFK-RSZKK nagytétényi lőterén egy IPSC rapid shooting versenyen, hogy egyáltalán megnézzem a saját szememmel, hogy is néz ki egy ilyen (hoztuk a formánkat, kiderült, hogy a kiírástól eltérően nem volt revolveres versenyszám, pedig az egyik sporttársam azzal jött, az is kiderült, hogy hiába volt a kiírásban legalább 9mm-es kaliber megadva a maroklőfegyverek versenyszámában, az valójában legalább 9x19-es lőszert jelentett, tehát az a pisztoly, amivel én versenyeztem volna, egy 9mm-es Short lőszert tüzelő Beretta, valójában nem volt megfelelő - végül mindketten lőhettünk a versenyen, az eredményeink amúgy is csak vigaszdíjra lettek volna elegendőek :)). Ezen a versenyen volt pisztoly kaliberű puska versenyszám is, amit rendőrségi MP5-össel végeztek el, mivel a versenyzők egyesületeinek döntő többsége nem rendelkezik ilyesmi fegyverrel. Amúgy a versenyre végülis Belme Attila csábított el, majd rákérdezek, hogy ők miként és hogyan versenyeztek katonai kaliberű fegyverekkel.

Belme Attila egy IPSC versenyen (a fegyver nekem CZH 2003-nak tűnik, ez a jó öreg Vz.58 félautomata sportváltozata).