10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • rohadt alma
    Az US SOCOM, illetve elődei régóta "különcök", az a nézetük, hogy ők másféle hadviselést folytatnak, mint a hagyományos haderő (ami igaz is), ezért másféle fegyverekre is van szüksége.

Lelkük rajta.Majd meglátjuk milyen fogadtatása lesz a SCAR-nak.
    Hiába rendszeresítette a hadsereg az M16-ost, sok speciális egységnél továbbra is az M14-et használták, mivel nagyobb az ölő hatása, és az átütő ereje.

Persze.Hiszen nincs univerzális lőszer és ahova 2x akkora mozgási energiáju lövedék kell mint az 5,56x45-ösé oda a 7,62x51 való.
    Az M16-ost szinte nem is használták, helyette a rövidebb csövű M4-est preferálták, de különféle apróbb módosításokkal

Ez a preferálás nem tetszik.Igaz lehet miattam de az M4-es -200J torkolati energiát teljesít az M16-hoz képest.Szerintem a fegyvereket is az adott feladathoz választják.
    Az M16A2-őt elvetették, mert a rögzített sorozat nekik nem kell, ellenben városi hadviselésben a sorozatlövés hasznos lehet.

Akkor ott az M16A3.
    A SOCOM most egy új, egységes fegyvercsaládot akart, hogy valahogy átlépjen a jelenlegi kismillió M16/M4 változat, és a mellettük használt M14-ek párhuzamos használata miatti logisztikai káoszon.

Az IMI Galil eleve 7.62x51mm NATO és 5.56x45mm NATO kaliberben készül.Az már kiprobált.Olcsóbban kijöttek volna vele.Bár lehet nem jó példa mert nem tudom lehet-e oda vissza alakítani a két kaliberre.
    A másik kitételük az volt, hogy lehessen a SCAR-H fegyvert 7.62x39mm-es orosz lőszerrel használni,így egyfelől a frontvonalak mögött harcoló egységek lőszerutánpótlása megoldható az ellenségtől zsákmányolt lőszerrel,

Ez a legjobb.Na persze.Ilyet lehet kitalálni meg jól hangzik.Akkor már inkább eleve az ellenség fegyverét kell használni mert a SCAR meg pl. egy AK nem egy hasonló fegyver.Mondjuk egy afrikai oszágban megy két néger csóró ruhában.Az egyik kezében AK a másik kezében SCAR.Kérdés.Melyik a felkelő és melyik a Special Force felderítője?És ahogy én tudom nem csak az M43-as lőszerhez kell átalakíthatónak lenni hanem a 6.8x43 Remington SPC-hez amit a US Special Forces-nak hoztak létre.És itt van kína a 5.8x42-esével.Az a lényeg nem a mi pénzünkből csinálják.