-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Jó lenne egy valamennyire komolyabb oldalon is látni a hírt, ahol kicsit szakszerűbben van megfogalmazva az egész. Szerintem a most építésnek kezdett hajó vagy a 1166.1, vagy a 1244.1 osztályból kerülhet ki, esetleg valami hasonló, új osztályból. Az, hogy húsz ilyen egységet építenek, még nem rendkívűli, Anglia például 16db Type23 fregattott épített 10 év alatt. Hogy az orosz hadihajó gyártás képes lesz-e persze hasonló ütemre, azt én egy kicsit kérdésesnek látom, de ha lesz rá pénz, nem tartom kizárhatónak. Mindenestre kényszerűségből mindenképpen meg kellett lépniük ezt, lévén a flotta eléggé összezsugorodott, és pont a kisebb felszini egységeknél vannak komoly problémák. Mindenestre az legalább pozitív, hogy nem rögtön egy cirkáló vagy repülőgép-hordozó építését ünnepelte meg Putyin. Ha elkészül végre a Borej és Jaszen-osztályú SSBN és SSN, akkor már tényleg lassan lenne mit ünnepelniük, mert belekezdeni már sokmindenbe belekezdtek, a gondok a befejezéssel adódtak.
Teljes értékű hordozót megépíteni szerintem leghamarabb 2020 körülre lennének képesek, az új Francia és Angol hordozók is 2011-2015-re készülnek el, pedig azok építése idén kezdődik meg, és nem csak szóban, ráadásul az Angol és a Francia hajóépítő ipar nem gyengélkedett az elmúlt években...
Hogy négy teljes értékű hordozót készítsenek, az tényleg kissé túlzónak tűnik, mert azért annyira nem állnak jól anyagilag. Szvsz egy közepes méretű (40.000-60.000 tonnás) hordozóról lehet szó maximum. A négy flottához egy-egy egység meg vagy félrehallás, vagy szintiszta hülyeség (az utóbbi időben szinte kizárólag az Északi-flottára koncentráltak, noha kétségtelen, hogy az Ázsiai térség nagyon fontos lesz a jövőben).