10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • steweee
    mert ezek kiskorúbézoltánok idősebb változatban :))

csodálom hogy füles nincs rajtuk gyakorláshoz. na ilyen emberkékkel nem mernék együtt akcióba menni akiknél nem lehetek biztos benne hogy VÉLETLENÜL nem lőnek hátba nagy izgalmukba.

először is tisztázzuk hogy igaz a mondás és nem is vitatom hogy a biztonság mindenek felett. és cifut sem akarom cáfolni, jóindulatból írja amit ír, sőt, ő igazán ért is a dolgokhoz,

DE:

egy gyakorlótéren van arra lehetőség hogy a tárkivétel után egy céltáblára vagy egyéb tűzzóna felé irányítva a fegyvert elsüssék, így kilőve az esetlegesen csőben marad lőszert, vagy egyszerűen ellenőrzik "rárántással", de a lövés mondjuk biztosabb.

tehát ha nincs tár a fegyverben, ki van biztosítva és nem sül el egy céltábla felé, illetve a töltényűrt ellenőrizzük és nincs lőszer benne, akkor az fegyver biztonságos, lehet vele játszani, dobálgatni, földhöz csapkodni, hadonászni, másikra ráfogni és csettingetni vele, előrángatni a tokból lucky luke módjára stb.nem fog törtnénni semmi különleges legfeljebb leesik és karcos lesz

ellenpélda van rá bőven, de az mind idiotizmus szülte balesetek. aki nem tudja egyértelműen megállapítani hogy van e lőszer a fegyverében vagy nincs az azonnal adja le egy kereskedőnél vagy a rendőrségen. aki meg fegyveres testület tagja és úgy nem képes rá az azonnal adja vissza a jelvényét.

persze egy bizonyos életkort el kell azért érni hogy az ember úgy tekintsen a fegyverre mint ami, egy szar élettelen vasdarab, amire az erőszakos emberek miatt azoknak is szüksége lehet akik egyébként nem hajlanak az erőszakos cselekedetekre. főleg fiatal férfiaknál figyelhető meg hogy ha fegyverük van akkor többnek érzik tőle magukat, szeretik ha náluk van, elképzelik hogy hogyan fogják használni adott szituációban, tükör előtt elgyakorolják stb. mert agyilag még nem tartanak ott hogy más képességükkel is elismerést váltsanak ki másokban, és ezzel szeretnék helyettesíteni, úgy érzik ettől válnak vkivé mások szemében.

bevallom én is ilyen voltam ha nem is a súlyosabb fajtából, de kinőttem belőle.