10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Afrikában szerinted kérik valakitől is a vadászengedélyt, fegyvertartásit, vagy bármilyen papírt (tisztelet a kivételnek)?

Ami meg még egy apróság, hogy távcsöves puskával eléggé nehéz a kapáslövés, sok-sok gyakorlás és mégtöbb tapasztalat kell hozzá, amit nehéz lőtéren összeszedni. Nekem az orrom elött, legfeljebb öt méterre rohant el egy 5 kilós szarvasbika, én a kis tapasztalatlan meg ösztönösen a távcsőbe néztem, úgyhogy olyan gyönyőrüen elszalasztottam, hogy csak na, még másodpercekig próbáltam valahogy összehozni, hogy a fegyver most merre is néz, és a bika merre van, akkor, amikor az már árkon-bokron túl volt.
    Hiába, el kell ismernem, hogy vadásznak pocsék vagyok, igazából csak a fegyver érdekel, de ha már meghívtak egy szarvasbikára... :)

Hogy fegyvertartásija van valakinek, meg vadászengedélye, amúgy nem jelent semmit. A vadászvizsgának a lőgyakorlati része egy nagy humbug, ráadásul nem is valódi vadászfegyverrel, hanem .22LR puskával lőnek, egy álló lőtáblára. Az már az adott egyén lelkiismeretén múlik, hogy mennyit is foglalkozik a lőgyakorlással, simán megteheti, hogy nem is lő egyet sem, csak évente meghosszabítja a vadászjegyét (én a másik véglet vagyok, mert a lőtérre is viszem ki a puskát, ha lehetőség van rá). Ha tippelnem kéne, szerintem a vadászjegyel rendelkezők jó része egy évben nem lő el 10 lőszert golyós puskából...