-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
én örültem hogy el bírtam lőni azt az átkozott 9 töltényt
kb így nézett ki aznap a szitu:
éleslövészet, vagy 3 század kiment a lőpályára, szép januári nap volt, rohadt hideg és esett a hó
a századparancsok meg néhány tiszthelyettes éleslövészetet mutatott be pár fegyverrel, nah akkor már 2 órája álltunk kint a kb -10-ben
miután rájöttek ők is hogy qrva hideg van és még a szél is feltámadt megkérdezték hogy akarunk-e most lőni vagy inkább visszajövünk később
mondtuk persze hogy most bazze ha már itt vagyunk, halálnak sincs kedve visszajönni másnap ide
szép lassan szétváltunk rajokra, kiosztották a 9 töltényt amit ugye 2 tárba kellett tárazni 3 és 6-os kiszerelésbe majd irány a lőtér
ez úgy nézett ki hogy egy töltésszerű placcon feküdtünk a sátorlapon, a fegyvert meg az összetekert vegyvédelmi köpenyre kellett támasztani
eddig rendben is volt, kiadták parancsba a szabályos betárazást
még ez is rendben volt, ahogy lefeküdtünk, szemből a bukócélpontok felől olyan szinten kezde a szél hordani a kis jégkristályokat hogy amikor felnéztél a fegyver mellöl rögtön telehordta a szádat és arcodat jéggel ami így jól fagyasztott
nah ekkor esett meg velem a takony-nyál dolog :D nah mondom ez faxa lesz, próbáljunk meg lőni: szépen bevettem vállba, céloztam, tűz, szájonvágott a válltámasz
takony-nyál-vér :D
nah ennek fele sem tréfa, célpontot úgysem látom a széltől (addigra a fele már fel is borult) úgyhogy kilőttem mindet a picsába valahova :)
a 2 sorozattal is hasonlóan jártam el, mivel tudtam hogy mindenki "megfelelt" lesz :P
úgyhogy így esett meg velem életem első és valószínüleg utolsó éleslövészete :)