10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Fejből mondom:
    Fém lemezszekrényben kell tárolni, lőszert külön elzárva (a direkt erre készült fegyverszekrényeknél van egy külön zárható lőszertartó), űrített állapotban. Ha jól tudom még él az a törvény, hogy csak olyan lőszert tárolhatsz, amilyen fegyver szerepel a fegyvertartásiban, tehát nekem van egy .30-06-os vadászpuskám és egy 12-es kaliberű sörétespuskám, és találnak nálam mondjuk egy doboz .300 Winchester Magnum lőszert vagy 16-os sörétespatront, akkor lőszerrel való visszaélést követek el.

Van egy kivétel, miszerint ha egy vadásztársam (adott esetben sporttársam, ha sportfegyverekre szóló engedélyem van) megőrzésre itt hagyja a fegyverét, akkor a fegyver papírjai (minősítő) és egy írásbeli megbízás mellett megtehetem, ez esetben azt hiszem a fegyverhez tartozó lőszer tárolása sem probléma. De ha jól rémlik ezt a rendőrségnél is be kell jelenteni.

És persze a lényeg: a fegyver űrített állapotban legyen a tárolóhelyen. Továbbá a tárolószekrény vagy helység zártan, csak a fegyvertartásra jogosult személy által kinyithatóan kell tartani.