10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Látott már valaki hasonló "esernyős" hk.-t? Kérdés merült fel vele kapcsolatban, hogy mi a rák lehet ez, de én meg vagyok lőve...

Ami eddig eszembe jutott vele kapcsolatban:

-A jármű lánctalpai mellett lévő "kötényezésnek" is köze lehet a dologhoz, hiszen látható, hogy "nyitott" állapotú esernyő esetén azok a lemezek is oldalra/előre ki lettek nyitva. Az egyik első ötletem az volt, hogy valamiféle álcázás dolog lehet, de ezek a lemezek ebbe ötletbe semmiképpen nem illenek bele, ráadásul az esernyő (ha van rajta valamiféle álcaháló vagy ponyva) gyakorlatilag vakká teszi a legénységet.
    -A második ötlet a vagy rakétaelhárító (még a harckocsitest elött aktiválja a harci fejet) is csak esetlegesen, hiszen közvetlen szemből érzekő rakéta esetén a lemezek védeni semmit sem védenek, sőt, megnövelik a célfelületett. Rézsutosan előről érekező rakéta esetén még jól jöhetnek, de elég furcsa megoldásnak tűnik, mivel igen kicsi felületen védenek ehhez.
    -A harmadik lehetőség, hogy valamiféle antenna lehet esetleg, de hogy mi célból, arra találgatni sem igazán tudok. Esetleg magasfeszültségű árammal valamiféle zavarórendszer lenne, amely az irányított rakéták elektronikáját zavarná meg? Nem túl valószinű, de ez is egy lehetőség.