10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Valósághű játék (fegyvermegvalósítás terén) nem tudom létezik-e egyáltalán, de a CS-t például még véletlenül sem sorolnám közéjük. :)

Az Americas Army sok téren közel áll hozzá (fegyvermodell részletessége, a működés megvalósítása, akadály), csak agyonveri alapból az, hogy ugye "álellenség" felállás van, tehát akármelyik oldalon vagyunk, mi amerikai fegyverekkel, az ellenfél pedig AK-kkal, RPD-kel, stb. van felszerelve látszólag - noha a másik oldalon is M16-ost, M249-et látnak a saját kezükben.

Valójában egy faajtón keresztül nemcsak AK-val, de akár egy 9x19mm-es pisztolyal is lelőhetnek (ezért vicces amikor egy filmben pl. egy felborított asztal mögött keresnek menedéket a jó vagy rosszfiúk). Egy vékonyabb (pl. gipszkarton, előregyártott vékony betonelem) válaszfalon egy karabélylőszer kényelmesen átmegy, egy puskalőszer pedig akár a vékonyabb téglafalat is átviheti.

Sorrendet felállítani nem igazán lehet, mert mi a fontos az adott esetben például. Megbízhatóságban az AK család és klónjai (ide tartozik a Galil, a Valmet Rk.95, stb.) a toppon vannak, ez általánosságban elfogadott és közismert, de például pontosság terén állítólag az amúgy rém rossz hírnévnek örvendő L85 (SA80) az egyik legjobb gépkarabély ami létezik. A HK G36, ami eléggé elismert fegyver sem mentes minden hibától, több helyen olvastam már vele kapcsolatban, hogy a zárszerkezete nem tökéletes, ezért a G36A2 esetén ezt is áttervezték némileg. Az amúgy több téren kritizált FaMAS-ról általában csak elismeréssel beszélnek például a francia katonák, különösen a "beépített" bipodról, amely nagyban megkönnyíti a fekvő pozicióból való tüzelést (márpedig a legtöbb épelméjű ember tűzharcban igyekszik olyan közel kerülni az anyaföldhöz, amennyire csak lehetséges).

A Steyr AUG esetén általában az van felemlítve, hogy az A1 változat elsütő és biztosítórendszere nem túl biztonságos, ezért több vétlen lövéskiváltás is történt pl. földre ejtett fegyvernél. Amit sokan kritizálnak vele kapcsolatban, hogy nagyon "farnehéz", ami miatt sok gyakorlást igényel a megfelelő lőkézség elsajátítása.

Miután az én kezemben meglehetősen kevés gépkarabély volt (AMD-65, AMMSZ, M4A1, M16A2, HK G3), és lőni még kevesebbel volt alkalmam (csak AK-kkal), ezért ódzkódnék a magasröptű véleménynyílvánítástól, de amely gépkarabély nekem úgymond bejön:

-HK G3A4
    -HK G36A2 család
    -Valmet Rk.95
    -Sig SG550/551/552
    -FN F2000
    -Igényesebb AKM-47 klónok