10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • AKSURV
    Cifu köszönöm a véleményed.
    Talán annyit, hogy egy kicsit az amerikai katonák is hibásak.
    Statikus célpontot nyujtanak. A videon sikeres találatot kizárólag álló vagy tankból kilógó, kvázi céltáblaként viselkedő katonán értek el. Aki csak egy kicsit kiszámítatlanul mozgott ott már csak sérülés volt. lásd karlövéses katona. Innen is látszik nem egy Zajcev a lövész.
    Nem teszik azt amit Andy mc Nab pumpálásnak hív.
    " én egy kapualjból fedeztem a két ürgét, akik az ellenőrzést végezték. Folyamatosan "pumpáltam", vagyis hol lekuporodtam, hol kiegyenesedtem , hogy ne nyújtsak statikus célpontot. Egy-két perc múlva átmegyek egy másik kapualjba, vagy behúzodom két autó közé. A lényeg: mozgásban lenni mindig." (Bevetésre készen! 38. o.)
    Lehet, hogy csinálják ezt az amik is ,de az ilyeneknél meg se áll a lövész, így nem játszanak főszerepet juba videón.
    Egy golyóálló felszerelésben folyamatosan mozgó katona nagyon rossz és kicsi célpont. Jó más Írország klimája, mint Iraké, de itt elvileg profi, jó felkészített jó erőnlétű katonákról beszélünk és orvlövész ellen csak kiszámíthatlanság ad némi esélyt.

A fegyveres jelentésről.
    Szerintem tényleg egy baka írta mert keverednek benne a tapasztalatok, az előitéletek és a félelem.
    A félelem alatt azt értem, hogy a katonákat nem érdekli a fegyver sebesítő ereje, kizárólag ölőereje számít ezért sztár a .45-ös a sörétes vagy az M2.

M4 a megbizhatlansága közismert. Direkt gázelvezetés stb. Bár a SA-80 képest mint Kalasnyikov tervezte volna. http://www.militaryvideos.net/torrents/norwegian_firing_range_drills.zip.torrent
    Sirni való ez a SA-80. TÉNYLEG kiesik lövészet közben a tár belőle.
    Sörétes. Nagy söprű.
    M-249 A mostani kaliber évkönyv részletesen foglkozik vele.
    Az elakadások zöme katonahiba.
    M14 Megbizható lövészfegyver. SVD amerikai megfelelője.
    Egyébként szerintem Juba a statisztikájában M14 felszerelt katonákat ért mesterlövész alatt, tehát nem az Ellenség kapuk előtt bagdadi megfelelője volt.
    Az M14 sorozatlövése pedig egy Amp-69 hasonló amortizáziós rendszerrel kezelhető lenne.

Luger vs. .45.
    A .45-ös van lapos orrú FMJ löszer ennek nyilván jobb a megállító ereje mint a sima 100 éves gömbölyű orrú NÁTO löszernek.
    A norvégok ureges FMJ-je illetve a brazil excentrikus löszer viszont veri szerintem a sima .45-öst.
    (A cimborám még kb '85-ben mesélte, hogy neki Szolnokon azt tanitották, hogy reszeljék meg a AK lőszer egyik oldalát, így az excentrikus lesz, bemegy a vállon kijön a csipőn.)