10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • bgabor
    SEAL-ek? Nem ők használnak P226-ost az M9 helyett? Ha jól emlékszem a sztorira, nem szabványos, extra erős lőszerekkel használták és széttört. Hát istenem, nem arra tervezrék.

Szvsz pedig ha annyira ragaszkodnak a .45-ös lőszerhez, akkor használják a
    Mk 23-ast. Tény, hogy a .45ös erősebb, mint a 9mm-es, de mivel nagyobb, kevesebb is fér a fegyverbe belőle, mint 9mm-esből. Persze nem tudhatom, mi a jobb,
    7db .45ös lőszer az M1911A1-ben vagy 15db 9mm-es az M9-ben.

M14-esre azért használtam a hulladék kifejezést, mert bár tény, hogy öntöltő puskaként egészen jól funkcionál, de mindannyian tudjuk, hogy eredetileg nem ebbe a szerepkörbe szánták. Sajnos eredeti szerepkörében megbukott. Más kérdés, hogy egyéb feladatokra még lehetett hasznosítani.

" ...a szintén európai M240-et (FN MAG) viszont éppen dicsérték"

Ezt nem értem, amiről én beszéltem (M249/FN Minimi),arról a nyílt levélben, amit beidéztél (##14001) ez áll:

M249 SAW:
    Általánosan elismert hulladék. Krónikus akadályproblémák, amelyek többsége csak a fegyver részleges szétszerelésével elhárítható (kellemes elfoglaltság egy tűzharc kellős közepén).