-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
AKSURV #14032 Üdvözlök mindenkit a forumon. érdekel a téma ha megengeditek én is irogatnék ide.
Juba téma.
Én nem látok mögötte semmi profizmust, kivéve propaganda oldalról.
Ez nem mesterlövészet, csak orvlövészet és épp ez benne a félelmetes.
Bárki képes rá, aki le tud szedni egy galambot 15 méterről egy légpuskával.
Szerintem az egész kizárólag propaganda célt szolgál amit egy profi propagandista állított össze.
Nézzuk a sztorit.
Magányos fiatal hős, aki harcol a gaz megszállók ellen. Tud vele egy másik korabeli fiatal azonosulni.Toborzás.
Spéci fegyver. Minden rendes amerikai filmben kizárt, hogy a főhős átlag fegyvert használjon. Fogtak egy flexet levágták egy Tabuk 43 M lövész karabély ((SVD és RPK hibridje) http://www.dragunov.net/iraq_tabuk.htm ) tusáját és ráaplikálták az azt igénytelen vasdarabot, így gyakorlatilag bullpup lett.
Elég béna lett nem hiszem, hogy egy tárat markolva egy darab vassal összekötve a két ravasz valami fényes elsütést produkál.
A lövészet.
50-100 m-ről lő mit sem sejtő emberekre. Ugyanezt csinálták 2001-ben az USÁ-ban az az orgyilkos páros. Szerintem innen vették az ötletet. Már csak azért is mert valószinűleg egy preparált autót használnak. Ugyanis minden lövés azonos magaságban vagy a katonák alatt van. Sima orgyilkosság.
És ha betartja azt pár szabályt szinte lehetlen neki megbuknia.
Csak egy lövés, hangtompító, minél kevesebb beavatott stb... Max. áruló, vagy vallatás során valamelyik cimbi.
Hangtompítók.
Szerintem azok gyáriak voltak.
Azért mert mellé tettek egy tolómérőt és lefújták őket neluxxal még nem nem ők csinálták.
Nem emlékszem szerepelt volna félkész a filmben, márpedig látványos egy hangtompító szétszedve.
Az egész azt az üzenetet hordozta, hogy képes vagyunk ilyen precíz dolgok előállítására Lásd tolómérő. És sokan fognak harcolni a gaz megszállók ellen ezt szolgálta a sok hangtompító együttmutatása... Kiváló propaganda üzenet.
A lövész az lehet, hogy csak egy kölyök esetleg egy fedajín milicista, de aki a filmet összeállította az tuti profi esetleg pszichológus végzettségű, Nem kell ezen csodálkozni Irakban volt a legtöbb diplomás az egáész arab világban.
Szóval számomra az egáész filmben az a legfélelmetesebb, hogy semmi különleges képesség nem kellettaz egészhez.