-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
bgabor #14028 Nem hiszem hogy hülyeség lenne, amit mondok. Azt eddig is tudtuk, hogy az M-16 nem túl szerencsés konstrukció, de a többi fegyverről szóló vélemények elég meglepőek. Nem értem, mi bajuk az M249-el, a Beretta 92FS pedig az ár/minőség tekintetében a világ leghatékonyabb 9mm-es pisztolya. kiválló fegyver. A fegyver rendszeresítésének ellenzői az USAban mindig is a 9mm lőszer gyengeségével dobálóznak, unalmas már. Érdekes módon most hogy egyes gyártók érdeke lenne az M-16/M4 fegyvercsalád utódjának gyártása, hirtelen elkezdik pedzegetni az
5.56mm-es lőszer "gyengeségét". Eddig erről miért nem volt szó? Meg érdekes, hogy a "cikkben" lehúzott fegyverek (az M-16 kivételével) mind európai eredetűek, az agyonajnározottak meg amerikaiak. Ajnározza a .45-ös Colt M1911A1 et és az M14-et. Érdekes. Az M1911 lassan 100 éves konstrukció, az M-14 pedig mindig is egy hulladék volt, érdemes utánaolvasni.
A szuhojos eset pedig nemrég történt. A kongresszus az F-22 program jövőjéről szavazott. Előtte néhány nappal elküldték kínába az F-15ösöket hadgyakorlatra, az új Szu-30MKI-k ellen. Az "értékelés" szerint a szuhojok tönkreverték az F-15ösöket. Ennek mondjuk nem sok realitása van, aki egy kicsit is képben van a témában, az tudja miért. És láss csodát, ennek hatására a kongresszus megszavazta az F-22 program folytatását. Szóval kicsit szkeptikus vagyok az ilyen "értékelésekkel" kapcsolatban, és azt hiszem, jogosan.
De erről az ügyről szerintem Cifu többet tudna mesélni.