10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    hogyan lehetséges ennyire lehalkítani a lövés zaját? a szerelős a végén papírlapra lövöldözős videóban a kb. másfél méternyire álló kamera alig rögzítette a durranást, míg a beszélgetés normál hangerővel folyt. ez tényleg lehetséges?

Tényleg lehetséges, bár élnék a pergyanuval, hogy csökkentett lőportöltetű lőszert használnak, az is hatékonyan belejátszhat ebbe.

a másik hogy az általa használt puska tömege ilyen nagy hogy szinte észrevehetetlen a visszarúgása a fegyvernek, pedig gondolom 7.62*51-es lőszert használ

A puskát illetőleg nem tudom, pontosan milyen fegyverről van szó, de a videón látható visszarúgás nem elképszelhetettlen. Pontosan nem tudom, milyen módszert használnak, de szvsz csökkentett lőportöltetű lőszerre gyanakodnék.

minek kellett neki annyi hangtompító ? más lövészket is fel akar vele szerelni, van ilyen gyorsan elhasználódnak ? meg amúgy is csak max 1-2 lő egyszerre

A legegyszerűbb hangtompító egész egyszerűen súrlódással annyira lecsökkenti a lövedék sebességét, hogy az a hangsebességnél lassabb legyen. Értelemszerűen ez egyben azt is jelenti, hogy a hangtompító is "kopik", tehát lehet, hogy egy-egy hangtompító csak pár tucatnyi lövés leadására lehet hatékonyan használni.
    A másik pedig az, hogy honnan tudod, hogy csak ő használja azokat a hangtompítókat?

azért volt rajta két elsütőbillentyű hogy a különböző tüzelési poziciókban kényelmesebben tudjon lőni a megfelelő kéztartással, vagy más jelentősége volt?

Nem. A fegyvert teljesen átalakították, házilag. Ahogy Haxror és LizarX is írta, ennek több oka is lehet, szerintem mindkét felvetésnek van alapja. Alapvetően fontos, hogy rövid legyen a fegyver, és ez a házi-bullpup átalakítás hatékony megoldás. A hátsó elsütőbillentyű az eredeti, és egy egyszerű rúddal összekötötték a tár elé felhegesztett második elsütőbillentyűvel. Ezt az első elsütőbillentyűt használja valójában, és a tárat használja markolatként.