10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • steweee
    nemrég én is belefutottam a discovery-n egy igen klassz kis műsorba. egy régebben történt amerikai bázis elleni merényletről volt szó.egy arab pali egy teherkocsival jól megrakva robbanóanyaggal beszáguldott a bázis területére, bement az épületbe és felrobbantotta a cumót, mire az össze is dőlt, csomó áldozat.

a lényeg ott volt hogy elemezték hogy az őrt álló katonák valyon ki tudták volna e lőni a sorőrt mielőtt eléri az épületet és aktiválja a gyújtószerkezetet. a távolságot, az őrök elhelyezkedését, a kocsi mozgását stb. is elemezték. na a lényeg ott jött, mikor a narrátor a "nulla negyvenötös kaliberű pisztolyról" (sztem vmi browning)és az "automata" puskáról (m16)beszélt, és hozzátette, hogy a puska kisebb kaliberű, könnyebb lövedéke nem biztos hogy átüti a szélvédőt, lehet le fog pattani róla!:) elég muris volt. sztem szarul fordították, inkább csak az lehetett volna maximum hogy kicsit alá kell célozni mert a döntött üvegen (vmi régi normál teherkocsi sima szélvédője)feljebb megy a lövedék mikor becsapódáskor instabillá válik a röppályája, de erre sem esküdnék