10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • steweee
    na igen ám, de a súlyok és a nehézfegyvezet cipelésére tökéletesen megfelelnek a már létező harcjárművek is. ráadásul nem is az egyenes irányú mozgási sebességet vagy a terhelhetőséget vonom kétségbe, hanem azt hogy ha rálőnek vkire és mondjuk nem talál, az rohangászhat cikkcakkban, lehasalhat, négykézláb szaladhat, bebújhat fekezékbe stb. minderre egy ilyen páncélzatban lévő ember nem képes a korlátozott mozgástartomány miatt. sőt a legfontosabb hogy míg egy normál ember egy sarok vagy egy ablak mögül úgy is tud tüzelni hogy éppencsak a fejének a fele és a fegyver látszik ki, ilyen páncélzatban ez nem lesz lehetséges.

sztem a katonai alkalmazása ennek igencsak kétséges, viszont a civil rendfenntartó erőknél vagy a terroristaelhárításban fokozott szerephez juthat. félre ne értsen senki, nem az ilyen elgondolások vagy megvalósítások esküdt ellensége vagyok, én is starcraftoztam sokat és szerettem az emberekkel lenni, viszont SZTEM háborús körülmények között a ráfordításokhoz képest igen kevés gyakorlati eredménnyel szolgálna az ilyen felszerelés, mivel egy HÁBORÚBAN az igen nagy tűzerejű fegyverek, robbanóanyagok használata is hétköznapi. nem véletlenül nem erőltetik a nehézpáncélosokat manapság, mivel a páncéltörő fegyverekkel úgysem lehet a hagyományos értelemben lépést tartani.más lesz talán a helyzet ha lesz majd olyan lézerfegyver ami a közeledő lövedéket, rakétát meg tudja nagy biztonsággal semmisíteni, viszont akkor megintcsak felesleges lesz a borzasztó páncélzat, mert a védettséget úgysem az adja

ellenbe civil körülmények között fokozottan használható lenne, mivel nem háborús helyzetben azért eléggé ritka hogy vki hatalmas páncéltörő puskával, rpg-vel, géppuskával, táskabombával és egyebekkel legyen felszerelve. a pisztolyok és automata fegyverek ellen meg remek védettséget tenne lehetővé. vagyis a rendfenntartó erőknél még nagy jövője lehet