10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    jah egészen addig a 2 másodpercig, amíg keresztül nem lövi a mezei AK-jával az ellen, mert nincs az a fizikai erő, ami rásegítés nélkül elbírna akkora mennyiségű anyagot, ami már kellő védelem lenne ellene :)

????
    Bármelyik NIJ Level III.-as páncélzat megteszi ezt. Azok nemhogy az AK 7.62x39-es lövedékei ellen, de a NATO 7.62x51mm-es lövedékei ellen is megvédenek. Egy ilyen mellény cirka 6-12kg, egy teljes testet befedő páncélzat (sisak nélkül) olyan 22-26kg körül van, de ez az adott védelmet csak a védőpanelek által fedett területen védenek (magyarul az izületeknél nyilván nem megoldható ez a fajta megoldás). A NIJ Level IV.-es páncélok még a .30-06-os FMJ lőszert is megállítják. Egy cirka 25x30 centis NIJ Level III.-as védőpanel tömege 2-4 kg körüli, egy Level IV.-esé 3-6kg. A teljes testet lefedő páncélunk felülete legyen mondjuk két és fél négyzetméter (egy 2 méteres, 130kg-os ember testfelülete 1.87 négyzetméter, dehát ugye a páncél nagyobb méretű, mint az ember). Vagyis cirka 100kg-ból már akár egy NIJ Level IV.-es páncélt is felapplikálhatunk, ami nemhogy a közelről kilőtt AK, de akár a PKM lövedékektől is véd. Természetesen azért nem egészséges belesételni egy PKM tüzébe, de ha ugyanazon területre nem csapódik be 3-4 lövedék, akkor nem üti át - megadva a lehetőséget arra, hogy vagy gyorsan fedezékbe húzódjon, vagy megölje a támadót.

a mech-ek azok nem testpáncélok, hanem ilyen lépegető hatalmas robotok, ott az embörke a fejrészben csücsül :)

Elnézést, rossz szót használtam, természetesen nem a Mechwarrior játék lett volna a helyes, hanem a Battletech világa. A Mechwarrior a Battletech világában játszódó számítógépes játék.
    A Mech viszont teljesen más, mint amiről mi most beszélgetünk. Én elementál páncélról beszéltem...