10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
 • cifuatwork
  #132
  1.: Politika téma: azért is írtam direkt ki a topiccím alá, mivel már nem egy hasonló témájú topic a politikai anyázás miatt ment gallyra. Ha az adott téma a ontopic persze megkerülhetettlen a politika (ugye a katonaság és a háborúk elkerülhetettlen kapcsolatban állnak a politikával), de maximálisan visszafogottan, ha kérhetem.

  2.: Az Iraki AH-64 videó esetén szerintem megkérdőjelezhető, hogy tüzet nyissanak nem azonosított célra. Megértem, hogy a katonai gondolkodásmód szerint ezt kellett tenniük, de itt szerintem az a gond, hogy a katonaságnak igazából rendfentartóként kell/kellene itt szerepelnie. Márpedig egy AH-64 nem éppen erre a célra való...

  3.: A felvételek alapján 5-700 méterre saccolom a távolságot, sokkal meszebbről nem lehetett szvsz.

  4.: A Stryker elemzés saját kreálmány, az linkben megadott jelentés alapján lett leírva saját véleményemmel kiegészítve itt-ott. Nem vitás, hogy helyesebb lenne kiírni hogy Amerikai Tengerészgyalogság, de az US Marines (vagy USMC) mégiscsak rövidebb, és szerintem a többség úgy is tudja kiről van szó (ha nem, akkor majd írok egy rövid ismertetőt :))

  5.: A Ka-50 és az M-109 ismertető talán majd holnap, mára már kivagyok...