-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Hivatalos, megbízható információról én sem tudok, az, hogy nem semmisült meg egy sem, viszont biztos hazugság.
Magában a 2003-as megszállásban 14 jármű rongálódott, és három semmisült meg Egy Najaf-nál, ahol feltehetően egy Bradley "seggbe" lőtte, mivel a kiégett roncs vizsgálatakor 25mm-es DU lövedék maradványokat találtak a motortérben, egy teljesen kiégett Karbalánál a motortérbe csapódó RPG-7-estől, egy pedig Bagdadnál égett ki, miután géppuskatűztől tűzbe borult az APU egysége. Legalább kettőt alaposan szétcintáltak baráti egységek, az egyiket egy A-10A, a másikat pontosan nem tudom mi, ezek műszaki hibás járművek voltak, és azért lőtték szét őket, hogy ne kerüljenek ellenséges kézbe, miután az előrenyomulás közben lerobbantak, de nem volt idejük megvárni a műszaki egységeket, és nem tudtak otthagyni senkit az őrzésükre.
A háború után 80 megrongált járműről beszéltek 2005 márciusában, melyeket RPG-találat vagy IED robbanás tett tönkre. Arról viszont egy szó sem esett, hogy ezekből mennyinél lett leselejtezve a hk. Azért árulkodó, hogy 5 ember vesztette az életét járműben, és további 10 pedig úgy, hogy nyitott búvónyílásban érte lövés, vagy robbanás.
Legalább egy jármű megrongálódott 2003-ban, miután aknára futott, ketten meghaltak a személyzetből.
2004 novemberében egy 155mm-es (?) gránátból, és egyébb robbanószerekből eszkábált aknára futott egy M1A2, itt a sofőr vesztette életét. A jármű teljesen megsemmisült a hírek szerint.
Egy másikat, miután műszaki hibája lett, a saját egységek lőttek szét Al-Szadr mellett, miután nem tudták rövid idő alatt elvontatni a helyszínről.
A Faludzsai 2004-es harcokban a hírek szerint 2-3 Abrams rongálódott meg, de nincs arról semmi információ, hogy milyen mértékben.
Nagyságrendileg az én becslésem szerint a 2003-as háború kezdetétől számolva olyan 5-8 teljesen megsemmisült Abrams lehet, és olyan 100 körüli a megrongált járművek száma.
Azt erősen kétlem, hogy az ilyen állapotú járműveket újraépítenék:
[center]