10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • f2d
    A Svéd üzlettel kapcsolatban csak annyit, hogy hiába vittek volna oda bármilyen harckocsit ők akkor is leot vesznek. Ezt az Angolok a megelőző üzleti tárgyalásokon már felmérték és más piacra koncentráltak.

-Szintén vad dolog, de megjegyzendő, hogy csak az Izraeliek és az Oroszok/Ukránok foglalkoznak komolyabban a hk. tetőpáncélzatával. Pedig ugye a modern pct. fegyverek jó része fentről jelent veszélyt, a városi hadviselésről nem is szólva.-

Ez nekem is feltünt. Valószínűsíthető, hogy a nyugatiak nem tartják valós veszélyforrásnak a komolyabb pct. rakétákat. Attol, hogy ezeka fegyverek léteznek egy tervezőasztalon, estleg demonstrációs példányok egy raktárban, attól még az ő MBT-jükre nem jelent veszélyt. Azaz akkikel konfliktusba keverdenek azok kisvalószínűséggel használnak ilyen fgyvert. A komlyabb védelem szerintem valamilyen szinten kivan dolgozva a harckocsikra egy esetleges "nagyobb kaliberű" ellennel való összezördülés esetére, csak ezeket költség takarékosság/titkolózás miatt nem propagálják. Ugye amit lát/tud az ellenfél az ellen tud készülni/fejleszteni.

-Mindenki ledöbbent azon, hogy a kötényezése és az oldalpáncélzata képtelen megállítani egy RPG-7V pct. rakétát.-

Ezt én is olvastam valamelyik fórumba többféle magyarázattal. Van aki azt mondta, hogy behatolt az RPG a küzdőtérbe, van aki pedig fake-nek titulálta. Nemtudom, nem voltam ott.

Az Oroszok által fejlesztgetett külömböző védelmi eszközök, rendszerek egy picikét marketing ízűek, látványosak, csak igazi hasznuk nincs. Gondolok itt elsősorban azokra a védelmi fejesztésekre amit a bop-on megírtál, de nem a reaktív páncélzatra. (Ha nem olvastad volna akkor ugorj föl és nézd meg)