-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Nem értek teljesen egyet. A harci körülményekbe nagyban bejátszanak a harckocsitól független tényezők: a személyet kiképzése, az alkalmazott harceljárás illetve a parancsnokok taktikai döntései, vagy az olyan stratégiai előnyök, mint a totális légifölény az egyik oldalon. Szóval csupán a számok alapján fals képet kapsz...
Erről a tényezőről én is írtam, csak ennyire nem részleteztem, de ott van a felsorolás végén a "stb".
Ez esetben mondjuk akkor legsikeresebb MBT-ről kellene beszélni, és nem a legjobbról. :)
Valóban ígyigaz. Ezt azért írtam, mert többen tévesen arra a következtetésre jutottak, hogy az összehasonlító teszteken a Leo 2 elvitte a pálmát, akkor az a legjobb és kész. Holott éles helyzetben még kise próbálták. Mejegyzem csak olyan országok vették meg ahol nincs semmiféle harci konflitus és arra kilátás. Paraméterei és a harckocsi építési/tervezői tapasztalatok alapján tényleg kiváló MBT.
Harcoltak ezek a harckocsik valahol velük egy kategóriás harckocsikkal, egyenlő feltételek mellett? Szerintem nem...
A keleti oldalon Te melyiket tartod egykategóriásnak pl a Challenger 2-vel?
Az a sok tudomásom szerint kettő, helyrajzilag pedig egy. ;)
Igen, de ez időben elég nagy intervallumot tesz ki. A kevés módosítás pedig annak az eredménye, hogy amikor harckocsit tervezték, akkor sikerült egy nagyonjó alapot csinálniuk, amin idővel kisebb modernizálásokat kellett csak végrehajtani. Mondhatni jól bevált.