10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Ren
    Szerintem eleve teljesen hülyseség egy listán emlegetni mondjuk a T-34-et meg az M1 Abrams-t. A T-34-es '41-ben talán a legjobb hk. volt, de nyilván az idők múlásával elavult. Meg miben a legjobb? Nyilván pl nem teljesen fair 1 vs 1-ben összehasonlítani egy olyan tankot, aminél az is cél volt, hogy akkora mennyiségben gyártják, hogyha az ellenség kilő 1-et, akkor 3 ugrik a helyére. A modern MBT-ket meg szerintem most nem igazán lehet összehasonlítani, úgy hogy a lényeges adatok jó része nem ismert vagy ha ismert akkor is könnyen lehet dezinformáció. Ha megnézitek, a korszerű nyugati típusok nagy része 120 mm-es L/44-55, huzagolatlan löveggel rendelkezik, kb 60-70 tonna és kb 1500 LE-s motor biztosítja a meghajtást. Nagy különbség max csak az elektronikában lehet, de azért sztem ott sincs egetverő különbség. A harci tapasztalatok megint felemásak szerintem, mert mostanában nem volt olyan konfliktus, ahol az erőegyensúlynak akár a minimális látszata meglett volna. Úgy könnyű tucatjával kilőni a T-72-eseket, hogy mienk a teljes légifölény, a légierő már jó részüket kiiktatta, zavarjuk az összes kommunikációt, szétbombáztuk a vezetési pontokat és az ellenség felderítése sem tud semmit.