10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    A páncélzott D-9-eseket már átvették tőlük, a Bradley-kra is felkerültek az izraeli származású reaktív páncélblokkok. A Stryker rácspáncélzata is már jóideje megfigyelhető egyes izraeli páncélosokon. :)
    Ami a többit illeti, ott szerintem tesznek rá jelenleg...

Szerintem az USA-ban jelenleg úgy vélik, hogy nincs még komolyabb aggodalomra ok. A legtöbb akciót megúszták minimális emberveszteséggel, és egy ilyen léptékű katonai akció (mintegy másfélszáz ezer katonájuk és civil "contractorjuk" van irakban!) esetén a jelenlegi veszteségek elfogadhatóak. Mármint katonai szemszögből.

Az, hogy az Abrams-hoz ennyire nem nyúlnak, két dolgot jelenthet szerintem:
    1.: Nem akarnak már vele komolyabban foglalkozni, az FCS keretében majd úgy is lecserélik. Kisebb változtatások lesznek csak, talán felkerül rá az FCLAS aktív védelem, komolyabb digitális adat- és kommunikációskapcsolat, de ennyi.
    2.: Az Abrams flotta amúgy is kezd lassan kiöregedni, az iraki háború után több, mint száz M1A1-est reaktiváltak a tartalékból, és az iraki körülmények miatt elég nagy az elhasználódás. Pár éven belül a jelentősen továbbfejlesztett, teljesen új M1A3 kerül rendszerbe. Érdekes fordulat lenne, mert eddig az FCS alappillére volt, hogy nem lesz nehéz harcjármű rendszerben 2012 után.