10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Megkérdeztem azt is, hogy menet közben lehet célzott lövést leadni a mostani Magyar országon rendszeresített T-72-sekkel, és azt a válszt kaptam, hogy 20 km/h-ig az irányzó "felkészültségétől" föggöen lehet célzott lövést leadni (gyakorlatból tudják).

Elvileg lehet lőni tüzelés közben (a Tataiak szerint csak a vezetőnek a lövés elött ki kell nyomni a kuplungot), de a lövegstabilizátor és a tűzvezető rendszer nincs olyan szinten, hogy reális esély legyen a találatra (eddig két Tatai hk. lövészeten voltam, mindkét esetben megálltak tüzelés elött, és a beszélgetések közben felemlítve a témát inkább csak elméleti szinten emlegették a menet közbeni tüzelés lehetőségét).

Megértem, hogy miért nem modernizálták a magyar harckocsikat, de azért a reaktív páncélzatot megvehették volna a többitől függetlenül.

Erre azt tudom mondani, hogy a múltkori lövészetkor a ködgránátvetőkkel kapcsolatos kérdésre válaszként kaptam: az elmúlt 6 évben az illető harckocsizók összesen egyszer, egy nagyobb gyakorlatra kaptak ködgránátot. Akkor ugyan hogy várhatnánk el, hogy reaktív páncélzatott vegyenek?
    Sőt! Egy kérdésre megtudtuk, hogy évi 600db 125mm-es lőszert kapnak gyakorlatozásra, de előre látó módon igyekeznek takarékoskodni - ugyanis valószinűsithető, hogy több lőszerbeszerzés a harckocsikhoz nem lesz...

"A magyar hadiipari cégek közremûködésével kifejlesztett reaktív páncél a kumulatív eszközök penetrációját 60-70 %-kal csökkenti."

Ez egy jó szöveg. :)
    Laikusoknak nagyon szakmainak hat. Aki viszont egy kicsit is ért a témához, az meg visszakézből lereagálja: és a kettős HEAT lövedékkel/rakétákkal mi van? Azokat ugye éppen a reaktív páncélok ellen találták ki. Már jó ideje az összes pct. rakéta ilyen harci fejjel van ellátva...