-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Sziasztok!
Láttam az alábbi hozzászólásokban, hogy sokan kintvoltak a kecskeméti repülő napon. Röviden és is összefoglalom a tapasztalataimat eme híres-neves eseményről.
Szombaton 7 óra előtt egy kicsivel a városközpontban parkolót találni szinte lehetetlen, egy kis protekció és már van is.
7:15-ös repülőnapra "hadrendbe állított" autóbuszra feljutni szinte lehetetlen. Tolakodás, lökdösődés után a buszon irdatlantömeg.
7:35-re a buszról lemenekülve a főkapu előtt álldogáló tömegbe ütközik az ember (azt hittem, hogy az első busszal érkezek). Itt több mint egy órás álldogálás, tömeggel együtt totyorgás után bejutok az áhitott objektum területére. A szervezés minősíthetetlen silányságát jellemzi az is, hogy amikor az emberek a fő kapun préselődtek befelé, ugyanezen főkapun szembe gépjármű forgalom volt. Két évvel ezelőtt a helyszínen vásároltam a jegyet 9 óra tájt (ez a csúcs idő) és kb negyedóra-húszpercalatt bent voltam.
9 óra után párpercre már le is telepedtem egy méretes bokor tövébe. A kerítésen belül tartozkodva már más lett a hangulatom. Az árak elviselhető mértékűek, Toi-Toi wc-ből volt elegendő (egyszer se kellett sorba állnom). A statikus kiállításokkal a reptér területén minden hol lehetett találkozni(le is jártama lábam úgy, hogya felét se néztem meg).
A repülő program egy igazán jól szervezet, de rendkívül unalmas látványosság volt egy olyan ember számára aki régóta kijár a repülőnapokra (89-óta). Semmi újdonság nem volt a gépek repült bemutatóiban, sem új repülőgépeket, kötelékeket nem láttam repülni.
Ahogy végelett a repülésnek elballagtam mégegyszer a szárazföldi csapatok kiállításához, és ott a T-72-esnél álldogáló fiatal főhadnagyot letámadtam kérdéseim özönével (aki egy idő után elmenekült).
Szégyenlem magam, mert a Palik vs. mittudoménki übergagyi versenyt már nem néztem meg, pedig idén ez lett volna az újdonság.
17:30-kor megszólaltak a hangszórók és azt harsogták, hogy sürgősen hagyjuk el a repteret. Kijutni meglehetősen egyszerűbb volt mint bemenni, sőt a városba tartó buszon nekem még ülőhely is jutott.
Összeségében nem volt rossz, de ez a légibemutató ennyi év után már nagyon unalmas (igazán hívhatnának egy Flanker-t, keletre tőlünk elég sok van).
A következőre már csak akkor megyek, ha lesz valami igazi újdonság. (Nagyon bízok benne)