-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
1.: Ahogy Bucser is írta, a távolság valószinüleg több, mint 75 méter (noha a cikk 75 yardot ír, és egy yard valami 90 centi körül van). A "hangtompítóként" használt matracok ráadásul lelassíthatták a lövedéket is (ez egyben a 3. pont esetén is jelenthet gondot).
2.: Nem tudni milyen fegyverről van szó. Lehet, hogy egylövetű fegyver, nem minden iraki felkelő rohangál SVD-el. A cikk itt nekem nem egyértelmű,
3.: A lövedékeknek van egy röppályáuk, nem egyenesen repülnek. :)
Most hétvégén lőttem be a vadász puskám (másodszor :)), 50 méteres lőtéren cirka 1cm-el kell a távcső szálkeresztjének közepe fölé lőnie, hogy 150 méteren pont középre menjen (30-06-os kaliber, CZ-550 puska, Meopta 7x50 távcső). Tehát nyugodt körülmények között is alaposan oda kell figyelni arra, hogy milyen messze van a célpont, és az alapján célozni! Simán el tudom képzelni, hogy az önjelölt mesterlövész a fejre célzott, csak éppen a fegyver nem erre a távolságra volt belőve, ezért érte valahol malkason a lövés (ha valóban 75 yardra volt viszont, akkor nem teljesen értem, mert ha a fegyver mondjuk 150 méterre volt belőve, akkor a fejre célzás esetén akár fölé is lőhetett volna).
És ismét sok problémát okozhatott a sok matrac, amit hangtompítóként használtak - szerintem emiatt nem tudtak rendesen célozni, és ez okozhatta a pontattlan lövést.