-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
steweee #10518 nem elképzelhető hogy a távirányításos rendszert rendszerbe léptető országok(elősorban usa)pont azért fejleszti ezt a technológiát, hogy a közvélemény kielégítése és rendkívüli fontossága miatt a saját emberi veszteségeket minimálisra csökkentse, a költségek nagyarányú rovása ellenére is? nem elképzelhető egy olyan távirányítású légijármű, ami gyakorlatilag rakétahordozóként funkcionál? ugye nemrég kérdeztem hogy miért nem fejlesztenek szuper nagyhatótávlságú, mindenféle érzékelővel és követő/bemérőrendszerrel megkent rakétákat.erre jött is elfogadható, kielégítő válasz, túl nagyok lennének, ugyan megoldható lenne többlépcsős rakétaként, de a messzi indítás miatt nagyon nagy zavarásnak lenne kitéve, és egy repülő ebből csak párat szállíthatna(biztosan kifejlesztenék az ennek a nagyrakétának az elkapására való rakétát is). akkor nem lehetséges egy olyan alternatíva hogy van egy távirányítású repülő ami közel viszi a légiharcrakétákat az ellenséges repülőgépekhez, közelről ráindítja és aztán majd lesz vmi? mondjuk ha mindkét gépet találat éri, az éppen tökéletes, hiszen az amerikai haderőt létszámban és gazdasági erőben lehetetlen utolérni, sokkal inkább fontosabb az emberi életben keletkezett kár a közvélemény miatt. ráadásul ha mondjuk egy az egyben peregnek is a repcsik, míg az amerikai légierő elveszt száz gépet, meg sem kottyan egy nagyobb háborúban, addig hágy olyan ország van ami ha lelövik száz gépét marad még bevethető gépe illetve rövid idő alatt tudná pótolni azt. a pilótakiképzésről nem is beszélve, míg a távirányításos rendszernél ez ugye nem kérdés.
tehát van a dologban ráció, nem véletlenül fejlesztgetik, nyilván van mit csiszolni a dolgon, de mint ahogy eddig miden nehézséget idővel megoldottak, úgy ezt is meg fogják, csak idő tényezője van a dolognak, kérdés mikorra.egyébként meg azt se felejtsük el, hogy való igaz az irányítási rendszer miatti időlemaradás, ellneben semmi nem szól az ellen, hogy olyan programot írjanak ami ha rakéta veszi célba a gépet akkor az az előre programozott kitérő manővert kezd meg külön irányítás nélkül is, ráadásul mivel az emberi szervezetre már nem kell tekintettel lenni, komolyabb terhelésű manőverek is számításba jöhetnek mint az eddigiek.
én mint eddig is, a gazdasági oldaláról közelítem meg a dolgot, mivel ehhez értek, hiszen a hadsereg alapja a gazdaság és a politika. furcsállom is hogy van aki azért szidott hogy pl a magyar hadsereg helyzeténél "miért keverem bele a politikát".hát csak azért pusztán, mert a hadsereg fenntartása, fejlesztése, illetve bármilyen az ágazatra irányuló ráfordításról a politika dönt a gazdasági erő meg meghatározza hogy mennyit tud valójában teljesíteni.tehát lehet azt hagnoztatni hogy nagyon jó hadsereget állít ki magyarország ha annak nincs gazdasági alapja, illetve ha az ország teljesítőképessége nagyobb és jobb hadsereget tenne lehetővé, ha nincs meg a politikai, társadalmi támogatotság, akkor abból nem lesz nagy létszámú, ütőképes hadsereg.
- Minden igazi férfinak tudnia kellene megvédeni családját, vagyonát és hazáját, és nem csak kocsmázni, drogozni, mint a mai fiatalok! A nemzetiek alig várják, hogy 2006-ban kormánytagok lehessenek, és meg is valósítsák elképzeléseiket. - A hadsereg költségvetését sokszorosára emelnénk, az MKP-t betiltanánk, a MolSlovnaftot pedig reprivatizálnánk - mondja Slota.
SZLOBODA ZOLTÁN
ez szép, de a mai világnézet inkább az, hogy az emberek inkább a maguk boldogulását keresik, bárhogy kerül is ez kifejezésre. és nem csak nálunk igaz ez ezek szerint
"szeretkezz, ne háborúzz ! " - mondta vki, csak a szólás maradt már meg bennem, de sztem igaza volt.a halál egy elkerülhetetlen dolog, a lényeg csak az hogy a rendelkezésre álló időnket a létezésben hogyan, mennyire jól használjuk ki, és általában az emberek nem szeretnék ezt az időt lerövidíteni hamis eszmékért. vagyis inkább a felszabadult gondolkodás új reneszánszát éljük, ami a nagyratörő, hamis ezsmék helyett az egyéni jólét, az önzés, a fogyasztás és az életünk idejének meghosszabbítását, jobbá tételét tűzi ki célul.lehet ez egyesek számára visszataszító, de gondoljunk csak arra, hogy hány ártatlan életet oltottak már ki az idők folyamán hamis próféciákat, nagyratörő, őrült álmokat követve, szónokok, zsarnokok bűvöletében.mennyivel volt jobb a nagy nemzeti érzés ha hamis szónoklatokat követve küldtek fiatal férfiakat úgymond vitézkedni a frontra, ahol hozzájuk hasonló szellemileg elkábított, becsvágyó fiatalokat kellett gyilkolni, ahol ez hőstettnek számított.aztán aki túlélte, egy üres, kiégett emberré vált, tulajdonképpen a társadalon szemetévé, nélkülözendő tagjává, egy megkeseredett, kérges szivű emberré, akinek nem számít már többé az emberélet, talán a sajátja sem nagyon.
ez az amit el kellene kerülni, és ezt csak a társadalom együttesen tudja megvalósítani azzal, hogy egyik ország sem fegyverkezik, egyre csökkenti a hadsereg kiadásait.hiszen ha nincs ütőképes fegyverzete az egymással szomszédos országoknak, akkor háború sincs
ha bocs az offért, de már ismertek, ha hozzászólok akkor azt megpróbálom teljes körűen, a dolgok mögé ásva. ha vkinek nem tetszik hogy a topicba írok olyanokat ami nem ide való szerinte, akkor írhat nyugodtan privátba is, veszem a lapot egy jó eszmecserére, kiváncsi vagyok tud e rajtam fogást találni.engem kizárólag csak a tények és a belőle eredő igazság érdekel.ha tévekek belátom, de ahhoz meg kell indokolni a hibát, nem csak leírogatni vmit. bocs mindenkitől mégegyszer aki végigolvasta, ez sem ide tartozik, de nem bírtam megállni, a múltkori magyar honvédséggel kapcsolatos vita után maradt szálka a szemembe hogy jöttek a fikázások, de persze tényekkel alátámasztva senki nem tudta megcáfolni az általam írtak helyességét.mégegyszer bocs az offért