10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Szlovákia: A hadseregük hadrafoghatósága jóval magasabb, mint a mienk, ráadásul őnáluk a tüzérség és a légvédelem nem zabigyerek. Ettől függetlenül (szigorúan esetleges alapon, saját nézetem szerint) valószinüleg képesek lennének legyőzni minket. A probléma "csak" annyi, hogy a Szlovák hadseregbe magyar nemzetiségűek is szolgálnak, illetve egy Magyarország elleni támadás először a Magyar nemzetiségű Szlovák lakossággal kapcsolatos kérdéssel kezdődhet. Ez egyébként az összes szomszéd országgal kapcsolatban igaz.

Románia: Szlovákia ellenpárja. Létszámban jelentősek, de hadrafoghatóság terén bizony kb. ott állnak, mint mi, és a moráljuk sem magasabb. Jelen pillanatban én úgy vélem, hogy katonailag elvileg képesek lehetnének rá, de elbuknák a gyengeségeik miatt (műszaki állapot, morál, fegyelem).

Szerbia: Itt most erős oldalszél van - a hadsereg mellett szót kell ejteni a félkatonai szervezetekről is, amelyben van "némi" gyakorlatilatuk. Szerintem ők az egyik ország, amely valóban képes lehetne legyőzni Magyarországot, de nem a technikai szinvonal, hanem a harcedzett, veterán tiszteknek és katonáknak hála. Ettől függetlenül a Szerbeknek megvannak a saját problémáik délen és keleten, tehát számukra lenne nagyon káros egy ellenünk irányuló támadás.

Ukrajna: Politikailag egy zűrös ország, ugyanakkor kétségkívűl az a szomszédunk, amelynek katonai ereje probléma nélkül padlóra küldhetné Magyarországot. Ugyan a technikai színvonal és a műszaki állapotok náluk sem verik az egeket, de még így sem valószinű, hogy komoly akadályt jelentenénk nekik. Ellenben pont a megosztott ország miatt jelenleg nehezen elképzelhető, hogy háborúba kezdenének...