-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
steweee #10331 nem terveztem újabb hozzászólást, de muszály lesz mert pontosítani fogok és csakazértsem hagyom annyiban a dolgot, de már úgyis ismertek. a tényekben az a jó, hogy nem lehet velük vitatkozni.ha vki a tényeket mondja, azzal ugyan lehet vitatkozni, de a végén a másik fél válik nevetségessé.
bucser: mint már írtam mo egy jól tejelő gyarmat a modern bérrabszolgaság világában, mindig is az voltunk, csak most modernebb keretek között és nem áru hanem pénz a kiviteli cikk. úgy látom a pénzt ti még mindig nem tudjátok úgy kezelni, gondolni rá ami valójában, az csak egy névleges vmi, a gazdasági teljesítmény, a rendelkezésre álló árumennyiség és az érte kapható szolgáltatások ami lényegesek. az mnb akármennyi pénzt is kibocsáthatna elméletileg, és játszik is bizonyos keretek között a forint árfolyamával és a kiáramoltatott pénzmennyiséggel a monetáris eszközökön keresztül vagy az adópolitikával a kormány, de a tartalom a modern piacgazdaságban a rendelkezésre álló folyamatos árubőségben van, azaz ha rendelkezel elegendő pénzzel, bármit megvásárolhatsz, illetve ha vmire van kereslet, akkor megjelenik belőle az árubőség is. és ez a dolog nyitja, vagyis ha mo-on nincs pénz vmire, akkor az egyben azt is jelenti, hogy a fontossági sorrendben hátraszorult dologról van szó,amire nem szívesen fektetnek erőforrásokat.ha x pénzösszeget belepumpálnának a fegyveriparba és a honvédségbe, akkor az egyben azt is jelentené hogy ugyanannyival kevesebb jutna más dolgokra, azaz mondjuk autópályaépítésre, vagy egy mezőgazdasági üzem létrehozására, vagy épületfelujításra, vagy a kórházak finanszírozására, vagy a nyugdíjak emelésére stb. és az hazugság hogy mert munkahelyeket teremtene, igen teremtene vmennyit, de koránt sem annyit mint más típusú beruházások, ráadásul a megtermelt értéke gyakorlatilag csak háború esetén értékes, mert egyébként békeidőben kit érdekel hogy van e jól képzett hadsereg, jut e elég lőszer a gyakorlatozáshoz meg van e üzemanyaguk a repülőgépeknek stb. mert az nem hasznosítható anyagi jószág békeidőben az állampolgárok számára. és a pénz és áru/szolgáltatáspiacon egyensúlynak kell lennie, különben ha sok a pénz, több mint a megtermelt áru/szolgáltatásmennyiség, akkor előbb utóbb óriási hiány alakul ki a piacon, többet vásárolnak és fogyasztanak az emberek mint amennyi érték termelődik, ráadásul mo külkereskedelmi mérlege régóta negatív külföld felé, és akkor bekövetkezik az összeomlás, őrült infláció, a gazdaság totális csődje. ezért van az hogy a mindenkori kormányok a megtakarításokra való ösztönzéssel próbálják a fogyasztást vissazszorítani, későbbi időpontra elhalasztatni a lakossággal, ugyanakkor évről évre nőnek a közterhek és egyre rosszabb és nehezebb helytállni a munkahelyeken, mert az ország adósságterhei és a nemdolgozók, betegek, szociális segélyből élők tábora nagy, viszont egy demokratikus államban nem lehet hagyni éhenhalni őket sem, ráadásul ha csökkennek az állami támogatások a mindenki tudja kik felé, akkor exponenciálisan nő a bűnözésük is.az ellenzék persze mindig azt hangoztatja hogy beruházásélénkítéssel kellene orvosolni a problémát, ez jól hangzik ugyan, és van reális esélye a dolognak, viszont ha nem sül, és sok olyan állami nagyberuházást halytanak végre aminek az eredménye a kiadásokhoz képest negatív, elmarad a várakozásoktól , abba belerokkan tartósan az ország, megbukik a kormány és az ellenzék mossa kezeit, hogy ugyan ők is ezt mondták hogy így legyen, de ha ők vannak kormányon akkor nem így csinálták volna, a kivitelezés és nem a terv volt a rossz.és ez pártoktól független
visszatérve a kiindulási pontra, ne legyen kétséged affelől, hogy még ha ki is rúgnának a nato-ból, amire nem igazán van reális esély, akkor is megvédenének minket egy esetleges támadástól, a kérdés ott sarkallatos, hogy ilyen hadsereggel ami most van képesek lennénk e annyi idejig feltartóztani egy támadó haderőt hogy ne legyenek óriási civil veszteségek míg jön az erősítés.a válasz egyenlőre nem.a másik dolog hogy a modern háborúskodásban ez lesz a legkisebb probléma hogy van e 7,62-es lőszergyárunk vagy sem, mert nem ezen dől el, hanem hogy rendelkezik e modern páncélelhárító és légelháríró felszereléssel a hazai honvédelem, mert ugye páncéloshadosztályokban és légvédelmi rakétarendszerekben gondolkodni elvetemült jelen helyzetben.persze ha még lőszer sincs, az már katasztrófálisan nagy baj.
cifu:
valóban, és ez nekünk kapóra is jött, legalább onnan nem várható támadás pont a közeli háborús emlékek és az elmélyült gyűlölködések miatt.
hajdan tartozott. hajdan
már megint a fejlett nagyhatalmakat hozod példának.modjuk miért nem szlovákiát, vagy csehországot, vagy moldáviát, vagy romániát, vagy ilyesmiket hozol példaként.mi nem vagyunk gazdasági téren egy szinten egyik gazdasági, katonai hatalommal sem,a hasonló kaliberekkel kell összevetni, és csak a szomszédaink jelenthetnek ránk veszéylt.
te beszéltém az usaról a 10312-ben, gondoltam azt is az én korábbi hozzászólásomhoz írtad válaszul
utána félreérthettük egymást, úgy gondoltam a környező országokat hogy akikkel reális esélye lehet egy konfliktusnak, de előtte már leírtam hogy kivel miért nem, ebből a félreértés.akkor bocsesz
valóban nem vagyok járatos a magyar fegyveriparban, ellenben az gazdaságilag egyértelmű, hogy amire van igény és megrendelés az működik mert áramlik belé a tőke a profit reményében és életben marad, fejlődik, profitot termel, amire nincs kereslet az elhal megrendelés és pénz hiányában. nem mondon hogy nem lehetett volna jobban csinálni mint ahogy azt csinálták a kormányok, de ha olyan nagy üzlet lett volna a dologban megnyugodhat mindenki, akkor lehet külföldi vette volna meg és futtatta volna a dolgot hogy nyereséget termeljen.nem tették, a varázsszót leírtad te is többször: megrendelés hiányában
dara: te teljesen félreismersz engem.nem vagyok pacifista, csak tisztában vagyok a gazdasági lehetőségekkel, és a jelen és elmúlt politikai törekvésekkel és fontossági sorrenddel.
"ha nem akarsz háborút, készülj a háborúra" nem tudom már ki mondta, de van benne igazság. viszont békeidőben a politikusoknak egy dolog lényeges, a szavazatok. és ahhoz szavazópolgárokból kell sok akik bázist nyújtanak, viszont ahhoz népszerű intézkedéseket kell hozni, mondjuk a sorkatonaság eltörlését ami igen népszerű volt ha még elmékeztek, vagy mondjuk magasabb reálértékű fizetéseket és nyugdíjakat stb. viszont a vagy ez vagy az elvén akkor megint csak valahonnan erőforrásokat kell elvonni, és erre legjobb mondjuk a honvédség mivel nincs háború, tehát hadsereg sem kell alapon.nem mondon hogy ez jól van így, de a politikusok szempontjából logikus törekvés.
katz-már elfáradtam az írásba, nagyon tömör leszek
1-nincs sem társadalmi, sem emeranyag fedezete egy jól képzett, nagyobb létszámú hadseregnek.nem indoklom, a fő okokat leírtam, kár vele vitatkozni, akkor is így van
2-kis létszámú jól képzett és jól felszerelt hadsereget sem lehet létrehozni, mert bár arra elegendő jó képességű embert lehetne találni, nincs rá elég pénz. okokat leírtam, lehet vele vitatkozni csak nincs értelme. akkor is így van.egyébként kár hogy ez a helyzet, ne hidd hogy örömmel tölt el
3-nem tudom mi az a gr,írd le mert nem hallottam róla mi lehet.
ha te is ledolgoztál volna fél évtizedet az éjszakában bűnözőktől védve helyeket, akkor te is gyűlölnéd a fegyvereket.nem tud vmi tetszeni vmi ami ilyen dolgokra képes, ezért hozták létre.számomra a fegyver csak egy szar vasdarab, amire szükségem lehet adott esetben, és ne félj fogom is használni szemrebbenés nélkül, de nem tölt el örömmel még a gondolati lehetőség sem arra vonatkozólag hogy darálthúst csinálhatok vkiből vagy éppen velem tegyék ugyanezt.te csak gyönyörködj bennük és örülj ha soha nem kell használnod.