-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
katz #10324 "mivel lehetne becsábítani a fiatalokat a seregbe.
1-magas fizetések - túlvagyunk rajta, nem lehetséges
2-megbecsülés, társadalmi rang"
1. Ha van egy jól működő hadsereg, amit nem terhelnek addóságok és jól meg van szervezve + a GDP megfelelő százaléka jut rá, akkor nem lehetetlen
2. Külföldi katonai missziókkal, NATO szerepválalás etc ez is növekszik. Ha az átlag parszt azt hallja a TV-ben, h a mi katonáink így meg úgy helytálnak akár a bolygó másik felén is ilyen-olyan küldetésekben (Afganisztán,Irak, ENSZ békefentartó küldetések), akkor büszke lesz a hadseregre és újra magas szintű lesz a sereg megbecsülése.
"ellenérvek"
1. Szerinted mindenki hülye, retardált, drogos állat? A fiatalok fizikai képességei a fejlett világokban általánosan csökkennek. Az emberek ellustulnak és ettől sokkal kevésbé lesznek terhelhetőek, de mindig lesz elegendő számú alkalmas ifju katonának.
2. Szerintem épp fordítva kellene. A történelem azt bizonyítja, h sokkal jobb egy kisebb létszámú, de magas kvalitású/ morálú hadsereg egy képzetlen csőcseléknél.
3.a) "nem akarnának harcolni" megfelelő kiképzéssel, folyamatos gyakorlással növelhető a morál és az említett dolog kiküszöbölhető
b) "idegen sereg állomásozzon itt" Az idegen országnak az pénzbe kerül, amit valószínűleg nekünk kellene megfizetni, és nem hiszem, h jobban járnák, ha
nekünk kellen eltartani Joe-t és társait.
A 2.-hez még annyit: Fegyveres téma, meg akartam írni amikor a szabad fegyvertartásról beszélgettünk, de vhogy elsiklottam fölötte.
Amióta megvan a gr pisztolyom automatikusan osztályozom az embereket, a szerint hogyan viszonyulnak hozzá. 3 élesen elkülöníthető csoport van tapasztalataim szerint.
Alaphelyzet: bejön és meglátja az asztalon, a pisztolynak nevezett cinkötvény darabot.
1. Ó pisztoly! Megnézhetem? - Kéri ki az engedélyem és szépen megvárja míg kitárazom és én adom a kezébe. Nem tartja ember felé üresen sem, nem csettentgeti, nem jáccik vele. Úgy bánik vele, mint egy veszélyes eszközzel. Ez az a csoport aki tudja milyen veszélyekkel jár a fegyver és úgy is kezeli azt. Ezek azok az emberek akiknek gond nélkül lehetne fegyvert adni a kezébe (csak a retardált fegyvertörvény miatt nincs esélye éles fegyvert szereznie). Ideális fegyverviselő állampolgárok, akik a mellett, nem biztos hogy fegyverbuzik, de rendelkeznek fegyverviselési/használati kultúrával!
2. Jujj fegyver - mondja fanyalogva és még ránézni sem mer. Vmi beidegződés miatt alapból gyűlöl mindent és mindenkit akinek köze van a fegyverhez és betiltaná még a "fegyver" szó használatát is, de persze em ellet még magát liberálisnak vallja. Nagyon sok ember ebbe a kategóriába tartozik (sajnos a politikusok is részben). Te is ebbe a csoportba tartozol az írásaid alapján, mint ahogy a legjobb barátom is. Gyerekkorában egy barom biztonsági őr majdnem lelőtte, fegyvertisztitás közben. A hülye, töltött fegyverrel szórakozott, az meg elsült. A gyerek fejétől pár centire csapódott be a lövedék. Miután közös haverunkat egyszerűen leütötték a nyílt utcán, odajött hozzám és megkért vegyek neki egy revolvert.
3. Á stukker - és már nyúl is érte.
Úgy kell kirángatni a töltött fegyvert a kezéből és mikor végre kezébe kapja, rögtön elkezdi csettegtetni valaki fejét lődözve.
Úgy kell kifesziteni a keze közül
Nekem szerencsére, csak 1 ilyen haverom van, de az is sok. Ez az a tipus akinek semmi szín alatt nem adnék fegyvert a kezébe, sajnos nagyon sokan vannak ilyenek az emberek között. Ha fegyver kerül a kezük közé rögtön elkezdenek felvágni/jáccani azzal és ebből nagyon könnyen baleset lesz. Ők azok, akik miatt azt mondom ne legyen alanyi jogon járó a fegyverviselési engedély.