10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • steweee
    "Én még nem láttam olyat, hogy egy háború kitöréséről népszavazást tartottak volna (elképzelhető, hogy volt, ha valaki tud ilyenről, akkor kérem homályosítson fel)"
    - még hozzáfűznék annyit ehhez a roppant cinikus megjegyzéshez kiegészítésként hogy úgy értettem hogy ha most közvéleménykutatást tartanának a volt jugoszláv tagállamokban hogy ha vissza lehetne menni az időben akkor is vállalnák e a háborút és az átélt szörnyűségeket vagy inkább mardtak volna meg jugoszláviaként, akkor bizonyára azok lennének többsgégben akik a háború elkerülése mellett szavaznának.nagyon szép hogy vki egy független országban él, de kissé árnyalja a képet ha közben elvesztette vmelyik családtadját vagy éppen meglőtték és rokkant lett. és van ilyen szépszámmal

Hát repülőgépekkel és helikopterekkel gond nélkül, márpedig ezekkel már szállíthatóak a harckocsik is (Svájcnak Leopard2-es hk.-i vannak, korábban saját fejlesztésű és építésű harckocsijai voltak

ez is szép, de ugye azért azt nem vitatod hogy hegyvidéken , de főleg ami svájcban van ez igen nehezen kivitelezhető, mert a légijárműveket a hegyoldalról szépen leszedik.jugoszláviában is ezért volt nehéz még a vadászbombázók bevetése is, nemmég a lassú és nagy szállítógépek közlekedése svájcban.a gépesített gyalogság fogalomkörébe szerintem beletartozik a páncél és légelhárító modern eszközök megléte is, de nem a nagylétszámű páncéloshadtestek ami egyrészt drága, másrészt terepen jó. a magyar haderőnek akkorának kellene lennie és területileg úgy eloszlani, ami egy esetleges támadás esetén a nagyvárosokat tudná tartani addíg amíg nem kapunk nemzetközi támogatást