-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
katz #10067 Részben igazad van. Részben!
Ma magyarországon ugyancsak problémás lenne az, ha bárki kaphatna alanyi jogon fegyvert. Az emberekből hiányzik a fegyverhasználati/tartási kúltúra, az elmúlt jó pát 10 év kinevelte belőlük. Eleddig - sok europai állammal szemben - nálunk tilos vagy nagyon nehéz volt magáncélra, éles lőfegyvert szerezni legálisan, ennek az lett az egyenes ági következménye, hogy az emberek elszoktak a fegyver használattól. Nem tudják hogyan bánjanak egy ilyen eszközze és emiatt önmagukra is veszélyesek. Az alanyi jog helyett jó megoldás lenne szerintem, ha bárki kaphatna éles lőfegyvert, de nem rögtön, hanem 1-2 év próbidő után, amíg max gáz riasztót kap, illetve rendszeresen részt kellene venni szintmérésen. Ha nem tud egy adott pontot meglőni a lőtéren akkor a fegyver közelébe sem mehet. 1-2 év szvsz elég, hogy az ember szokja az eszközt (gondolok itt arra, hogy egy gr. általában vmilyen éles kopija) és lehiggadjon, mert ha hibázik vele, akkor búcsút mondhat az engedélyének. Mondjuk ez saját meglátás/taőasztalat. Nekem is van egy gr-em és hál' Istennek még egyszer nem kellett használnom, de amióta megvan azóta "kicsit" másképp viszonyulok én is a fegyverekhez.