-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
steweee #10057 szerencsére magyarországon a jogalkotás bár szar, a fegyvertartási tilalom azért helyes, bár évekkel ezelőtt én is másképpen láttam.sztem pontosan addig amíg egy állampolgár szeretne fegyvert tartani, addig tiltani kell hogy szerezhessen, és minden rendelkezésre álló eszközzel megnehezíteni az illegális fegyverek behozását, megszerzését.amikor úgy érzi hogy veszélyben a saját vagy a családja élete akkor meg úgyis tud szerezni ha nagyon akar. a kinnt lévő fegyverek száma minél kevesebb, annál kevesebb vele a visszaélési lehetőség is, és itt főleg nem a fegyvertartásra jogosult személyek azok akik visszaélhetnek vele, hanem vmelyik családtag, főleg a fiatal fiúk.rohadtul nem hiányzik ennek az országnak hogy akármilyen apró cseprő vita elfajuljon odáig hogy vérendzéss legyen belőle, a mai újságban is olvason hogy egy 18 éves ohio-i gyerek kiirtotta az egész családját, pedig aznap lett volna az sikeres érettségi avatója, és teljesen jó életet élt.ami meg a fiatal drogosok számát illeti, bár nincs egyértelmű összefüggés a drog és az erőszakos bűncselekmények számának növekedésében STATISZTIKAILAG, mert a politikusok így szeretnék jobb színben feltüntetni az országot,azért ehhez nem fér kétség.és nem kell hogy ezek az emberek fegyverhez jussanak akár legálisan, akár illegálisan. én személy szerint gyűlölöm a fegyvereket, bár korábban én is áhítoztam mindenféle katonai automata fegyverekről, mire szellemileg megérik az ember, már nem talája a fegyvereket szépnek, inkább visszataszítónak, esetenként szükséges rossznak.aki úgy akar fegyvert szerezni hogy alig várja hogy legyen, aztán mikor megvan simogatja, nézegeti, próbálgatja hogy milyen is vele lőni, elképzeli a szituációt hogy adott helyzetben kire és hogyan lőne, na én azoknak kis túlzással még az evőeszközt is törvényileg kivenném a kezéből.potenciálisan azok a fajta emberek, akik túlkapásokra hajlamosak fegyvrerrel akár önvédelmi szituációban is.tényleg vannak akik alkalmasak fegyvertartásra annak ellenére hogy adott esetben még katonák sem voltak, mert szellemileg, fizikailag, gondolkodásbeli érettséget tekintve megfelelnének az elvárásoknak és adott esetben helyes lenne ha a bűnözőkkel szemben meg tudnák védeni maguk és mások életét/testi épségét. ők egyébként joggal várják el hogy fegyverhez juthassanak törvényesen, viszont mint leírtam törvényileg szinte megoldhatatlan az olyan szabályozás ami megfelelő lenne a tiltáson kívül azért hogy arra alkalmatlan emberek is fegyverhez juthassanak, így maradt a régi rendszer.lehet te alkalmas lennél minden szempontból a fegyvertartásra, viszont arra nem gondoltál hogy nem kellene pl az oktogoni mcdonaldson lövöldözésekhez hasonlóból több?mert a fegyverek számának növekedésével az is egyre több lenne, mivel jelenleg a törvényesen behozott és eladott fegyverek száma minimális, ezért a titkosszolgálati eszközökkel is könnyebb az illegális kereskedelmet figyelemmel kísérni és megakadályozni. na ez az amire az átlagember nem gondol.és ne aggódj, pont a pitiáner bűnözők azok akik elsőnek kihasználnák az alkalmat arra hogy fegyvert szerezzenek ha ez olyan egyszerű lenne, szerencsére nem az.a nagyok megolják, de azok nem is átlagemberekkel kerülnek összetűzésbe, vagyis nem valószínű hogy aki átlagos életet él annak valaha is szüksége lenne önvédelmi fegyverre.tudomásul kell venni, hogy magyarországon az emberek döntő többsége alkalmatlan arra hogy biztosnággal fegyvert lehessen adni nekik, mert ilyen a társadalom amiben élünk. lehet példákat emlegetni hogy itt vagy ott mennyi fegyver van a polgároknál mégis milyen kevés a visszaélés, meghogy emiatt kevesebb az elkövetett bűncselekmény, ez torzítás, ott lehet biztonsággal kiadni fegyvereket ahol nagyon kevés az olyan ember aki értelmetlenül vagy bcs elkövetésére használná is pl a svájci példa.ott nem azért történik nagyon kevés bcs mert sok az önvédelmi fegyver és félek a bűnözők(haha milyen nevetséges elképezlés), hanem mert olyanok az emberek hogy jól élnek és nem igazán van rá okuk hogy bcs-t vagy indulatból életellenes dolgokat kövessenek el.ez hazánkra nem igaz. téma részemről lezárva, így is biztosan haragszanak akik a topicot rendszeresen látogatják és nem kíváncsiak erre a témára amit vesézgettünk.nem KELL velem egyetérteni, de a TÉNYEK ezek