-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
steweee #10028 ja még annyi kimaradt, hogy a életellenes támadás kategóriája bővül azzal, hogy ha téged mondjuk rablási kísérlet ér (nem lőfegyveres), nyilván nem kell engedelmeskedned és hagynod kirabolnod magad, ilyekor elővehető a lőfegyver, de még nem használható, csak abban az esetben ha a támadó magatartás tovább folytatódik és nem hátrál meg a támadó, hiszen akkor feltételezhető hogy az életedre tör, ha a fegyveres ellenállásra fittyet hányva tovább támad(mondjuk azt hiszi hogy riasztófegyver), de ilyenkor már megint csak az életellenes szituáció a lényeg.és ezen példa alternatívái. de ha vmibe belekötsz megint, inkább írd le hogy pontosan milyen szituációra vagy kíváncsi, én meg megmondom neked hogy mi a jogszerű eljárás, illetve a kevésbé jogszerűt de hatásosat priviben, ami viszont a bíróságon faszául megállja a helyét önvédelemnek a vádiratban.mindenre kiterjedő jogi szabályozás nincs és nem is lehet, lehet én is kihagytam vmit a felsorolásokból és így nem teljesen precízek , de az általános alapelv hogy fegyverhasználat az emberi élet megóvása érdekében történhet, amely lehet saját vagy idegenek élete is, amennyiben a támadás jogszerűtlen(na ezt kihagytam korábban, érdekes jogi eset ha lát vki egy lövöldözést ahol civil ruhás nyomozók tűzpárbajt vívnak egy körözött bűnözővel és azt hivén hogy a gyanúsított a megtámadott áldozat lelő egy rendőrt:(de ha a bűnozőt lövi le is bajban van, csak közel nem akkorában. és más eszközzel nem akadályozható meg.tehát ha adott egy erős fizikumú ember akinél fegyver is van, és két ember összeverekedik akik fegyvertelenek, és az egyik a már védekezésre képtelen embert tovább bántalmazza, és félő hogy maradandó vagy halálos sérülést fog neki okozni, AKKOR SEM HASZNÁLHATÓ JOGOSAN A LŐFEGYVER!!!!!!!!!!! mert a jó fizikumú férfinak MEG KELL KÍSÉRELNIE A FEGYVERTELEN TÁMADÓT puszta fizikai erővel megállítani, ennek sikertelensége esetén használhatja a fegyverét.stbstb.