• cifuatwork
    Tudjuk, tudjuk! Te osztod az észt és mindenki aki más véleményen van, vagy egyétalán csak szkepticizmussal nézi a dolgot az idióta! :(

Támaszd alá 1x tényekkel is azt, amit leírsz. mrzool szépen mutatott egy oldalt, ahol konkrétan ki vannak fejtve a válaszok. Az általam leírtakra ha akarod, adok egy listát, hogy milyen könyvekből és internetes oldalakról származik az a kevés, amit tudok a témáról, és ami alapján le merem írni azt, amit leírtam. A te felvetéseidre ellenben hol van bármilyen bizonyíték vagy tény? Ezt írtad: Fotókon és filmfelvételeken többször látható ugyanaz a holdbéli táj, ami a NASA állítása szerint teljesen más helyeket mutatna. Kértem, hogy mutass fel valamit erre bizonyítékul. Anno egy időben végignéztem a NASA emberes űrkutatással foglalkozó oldalán publikusan elérhető fényképeket csaknem minden programról. Nem emlékszem olyanra, amely alátámasztaná az általad leírtakat.

Az megeshet, hogy valamit rosszul tudok, ez nem is vitás, nem ez a szakmán, csupán érdekel a téma, és utánanézek az ilyesmiknek. Ha valamiben tévedtem, és valaki kellő tárgyilagosságal kijavít, azt mélységesen megköszönöm - valamit ismét tanultam.

Nos ezt korábban én sem gondoltam volna, hogy egyszerű lenne szimulálni, aztán láttam a felvételeket kétszeres sebességel lejátszva... Máris nem volt olyan meggyőző érv.

????
    Gondolod, hogy a kb. 60-70kg-os (földi körülmények között elég kényelmetlen) űrruhába ugrándoztak földi gravitáció mellet, majd lelassították a felvételt? Ezt te sem gondolhatod komolyan :)
    Ha ilyen egyszerű lenne, akkor a többmillió dolláros filmekben miért nem tudják megcsinálni úgyanezt?
    Jah... sejtem, biztos Hollywood alkut kötött az amerikai kormánnyal, hogy nem csinálnak olyan filmet, amelyben jobban néz ki a holdséta, mint az Apolló-program felvételein [:nyes]

....Tehát az alacsony tolóerő önmagában még nem magyarázat semmire.

tau-ceti kolléga kifejtette a lényeget, ehez többet nem is igazán tudok hozzáfűzni.

Mint mondtam ezeket a felvételeket egy ilyen "BBC leleplezi a holdraszállás titkát!" műsorban láttam. Sajnos a címét nem tudom. A VOX-on vetítették egy párszor. Pont a műsor szenzációhajhász jellege miatt én is kételkedem az ott bemutatott "bizonyítékokban" csak mint mondtam eddig még nem láttam minden bemutatott érvre cáfolatot.

Nem pont te írtad le korábban, hogy kritikusan kell nézni a mai médiát? Akkor? Miért nem fogadod kritikusan az ilyen "leleplező" filmeket.

Erre én a "Reality TV" futó "Red Space" c. sorozatot szoktam felhozi példának. Sok téren nagyon igényes, ritkán látot felvételekkel van tele a szovjet űrprogram hőskoráról. Ugyanakkor tele van tudatos félrevezetésekkel. A "Burán" űrrepülőgépről azt állítják benne, hogy direkt katonai célra tervezték, és ezt bizonyítandó egy olyan felvételt vágtak be, amelyen két orosz tiszt egy robotrepülőgépet tol egy fehér gép domború hasa alá (a robotrepülőgép a képek alapján Kh-11-es). Namost a Burán teljes alsó része fekete szinű, és teljesen sima, a felvételen valószinüleg egy Tu-16-os látható. A laikusok megtévesztésére még egy trükköt bedobtak, a kép bal felső sarkába kiírták, hogy "titkosított szovjet felvétel". Namost az ilyenek alapján én is szkeptikus vagyok. Az eféle "leleplező-dokumentumfilmekkel" szemben...