• [NST]Cifu
    #122
    Röviden (és sallangmentesen:)):

    -Egyfelől bejelentették, hogy készülni fog egy "Crew Exploration Vehicle" (~Személyzettel ellátot Kutató Jármű -CRV), amelyel magasabb orbitális pálya is elérhető lesz, illetve akár a földkörüli pályát is el lehet hagyni.
    -Volt egy szép igérete, miszerint 2015-re az USA újra a holdra lép, hogy bázist épitsenek ki, elsősorban a következő nagy lépés, az emberes Mars-utazás elősegítésére.
    -Felkérte a NASA-t, hogy a 15 partnerországgal eggyüt találjanak módot arra, hogy befejezzék az ISS-t (arról nem beszélt, hogy a korábban általa lelőtt amerikai lakómodult "visszakapja-e" a NASA). Valamint azt taglalta, hogy a NASA-nak az ISS-re és új hordozó- és űrjárművek készítésére kellene koncentrálnia.
    -Bush a'szondja, hogy keres még 1 milliárdot valahogy a NASA számára, ami igazából annyit jelent, hogy a konresszust megkéri, hogy emelje a NASA költségvetését fokozatosan, hogy 5 év múlva 1 milliárdal többet kapjanak éves szinten.
    -Bush felkérte a NASA-t, hogy 11 milliárd $-t csoportosítson át házon belül az általa felvázolt dolgokra!!! Ez annyit tesz, hogy valószinüleg sok programot lelőnek, mert kell a pénz Bush bácsi eszméire (sajnos úgy tünik, tényleg búcsút inthetünk a JIMO-nak...)...