Szerintem megtalálható az a nézőpont ahol érdemes DDR3-as konfigot építeni, de én nem tenném. Pláne ha Ryzen procit szeretnél majd a jövőben az szereti a magasabb RAM frekvenciát az meg DDR4-et igényel. Árban kicsit olcsóbban ki lehet jönni a DDR3-al, de igaz, hogy van mikor az is egy árban van a 4-essel és akkor jön ki amit mondasz hogy ár/értékben jobb a 4es, mert magasabb frekvenciájú. Bár ezt a magas frekvenciát régebbi procik nem használják annyira ki. Szerintem az lenne az áldásos ha most 8 gb-ig felnövelnéd a ramod, aztán így csomagban eladni a gépet fél-1 év múlva aztán majd összedobunk egy jó konfigot, addig változhatnak az árak is meg mit éri meg megvenni. Szerintem DDR4-es Ryzen konfig lesz, de addig még sok minden változhat.
De ezért is értelmetlen lenne arra apellálni hogy majd a DDR3-ast tovább tudod venni, mert akkor komponensenként tudnád csak eladni a gépet, sztem komplett meg kelendőbb lesz. Azért azon fut a GTA 5 meg a Witcher 3, sok ember örülne egy ilyennek. Utoljára szerkesztette: Palinko, 2017.06.08. 13:03:19