nxs#99396
Utolsó AMD procim a "legendás" 2800-as Barton volt. Zabálta az áramot,melegedett is,de olcsó volt és nagyon durván lehetett húzni,játéka tökéletes volt. Ha végre összekapná magát az AMD és hasonló ár/érték arányú CPU-t tudna piacra dobni lehet nem lennének ilyen elbaszott árai az intel középkategóriás cuccainak. Bár VGA téren is kb megduplázódtak az árak a játékra használható kínálatban...80-90k körül van ami kitart évekig,az ami beesik a megfizethető 50k-ba már most kevés. Amit az új 10xx szériával csinálnak botrányos,1050ti kevés lett,nincsen benne elég kraft,fel is ment a 1060 ára ~15%-ot. A Radeonok ára ahogy néztem tartja a szintet,viszont a 470,480 se olcsó mulatság.
Aki pl 200k huf fizetésből gazdálkodott 5-6 éve anno fél havi béréből vett egy közepest,most max 250k lett az a 200k és a teljes havi talán betakarja azt a szintet. Luxus lett a közép kategória...legalább is ebben az országban. Én nem rég vettem kertes házat teljes önerő semmi hitel,viszont a gamer PC örök álom marad o.O