Pares#98173
Én az elmúlt hónapban kezdtem utána nézegetni a dolgoknak (pár év kihagyás után), fórumokat és teszteket olvasgattam, videókat nézegettem, szóval amit megállapítottam az az, hogy:
Ha csak játékokra kell, akkor egy 4 magos i5 bőven elég. A K verziók talán időtállóbbak valamivel, mert azokat lehet tuningolni.
A H170-es alaplapok maximum 2133mhz-es memóriákat támogatnak és csak nem K-s procikat, a Z170-esek "akármilyet", így utóbbi a jövőt nézve talán praktikusabb.
Viszont ehhez hozzátartozik az is, hogy a memóriákkal kapcsolatban meg döntő többségben olyan véleményeket és teszteredményeket olvastam, amik szerint a gyorsabb memória a mai játékokban elhanyagolható teljesítménynövekedést jelent. Magyarán a 2133mhz-s is elég. Persze vannak, akik más véleményen vannak, ebben a topikban is. A 16GB az meg szerintem pont jó, valószínűleg se több, se kevesebb nem fog kelleni egy ideig.
Én mondjuk a személyes tapasztalataim miatt AMD kártyát nem vennék, valahogy mindig az volt az érzésem, hogy az nVidia kártyák esetében kevesebb a gond a driverekkel meg a játékok támogatottságával.
Tápnak talán egy 600-as vagy egy 550-es is megtenné, bár ebben nem vagyok biztos. PSU calculator.