Ha megnézed és összehasonlítod felülnézetből az UD3-at és a HD3P-t, akkor észreveheted pl, hogy a processzorfoglalat melletti rész az UD3-on teljesen más, mint a HD3P-n. Előbbinél van passzív hűtőborda, ami jótékony hatással van a processzor körüli áramkör hűtésére, míg a HD3P-n ilyesmi nincs. És bár a Hashwell a 14nm-es gyártástechno. miatt nem melegszik annyira, mint pl. a Hashwellek, azért tuningra mégis érdemes ilyen alaplapot venni. Tehát HD3P-ből Z170-es nem ajánlott.
Egyébként meg az UD3-as volt a legolcsóbb (2-3 ezerrel) a hasonló alaplapok közül, amikor éppen néztem, csak azért ajánlottam. Ha a procit tuningolni nem is tervezed, a 6700K 4,0 GHz-n ketyeg boost (terhelés) alatt, illetve a memóriák is csak Z170-es alaplapokban mennek 2133 MHz-nél nagyobb frekin.
Vinyó gondolom adattárolásra lesz, arra elég egy 5400 rpm-es, ha esetleg gyorsabbra (pl. 7200-as) lenne szükséged, akkor szerintem több kisebbet vegyél. A nagy(obb) adattárolókból a lassabbak a megbízhatóbbak tudtommal. No meg az áruk is...