-
Beni521 #97664 Sziasztok!
Valaha erős laptopról (Dell XPS) váltanék PC-re, mert a mobilitás már nem fontos, az erő viszont igen. Évek óta nem követem a hardware piacot, szóval utóbbi hetekben próbáltam összeolvasgatni mit érdemes összeraknom, de szeretnék kérni segítséget, hogy miből mit ajánlotok. 3D animációra, zenefelvételre/szerkesztésre, játékra és esetleg filmvágásra lenne használva.
Processzorról az lenne a kérdésem, hogy megéri-e már 6 magosra beruházni (5930K)? Ahogy utánaolvasgattam, játékok még nem igazán használják ki, sőt helyenként rosszabbul is teljesít mint a 6700K mert magonként kisebb az órajele. Renderelésre viszont pl jobb a 6 mag. Kb mikor várható hogy játékok is ki fogják használni, tehát jobb lesz egy 6 mint egy 4 magos? Processzort hosszú távra tervezném amennyire csak lehet, de lehet most még nem éri meg drágán 6 magosat venni. Tehát erről kb mi a véleményetek?
Videokártyából GTX 980-at vagy 980 Ti-t vennék. Szerintem legalább egy 2 évig még nem váltok 4K-ra, elég lehet 2-3 évre fullHD-ra a 980 vagy lehet addigra már a Ti is kéne? Olvasom hogy idén jönnek valamikor az új Geforce-ok, de gondolom az X80 jóval drágább lesz mint most a 980, tehát lehet azzal már nehezebben férnék bele a keretembe. Visszaolvasgattam itt pár oldalt, de annyira nem segítette a döntésemet, hogy 980 vagy Ti vagy X80.
RAM-ból az értelmes megoldás hogy kezdetnek 1x16 GB a 2x8 helyett? Akkor egyszerűbben tudnám bővíteni később 32 meg 64 GB-ra. Játékokhoz tudom hogy az erős overkill de 3D, zene és vágás miatt el kell a minél több.
SSD-ből kb 256-osat szeretnék, HDD-ből legalább 3 terrásat. Alaplapból, tápból, processzorhűtőből (az kellhet egyáltalán?), házból, Bluray olvasóból nem tudom milyet érdemes.
A max keret kb nettó 500 ezer, de jó lenne inkább 400-450 körül tartani. Az is segítség lenne ha tudnátok konfigot kb összerakni, miből milyen márka(?)/típus kell. Gigabyte ASUS MSI Chieftek stb nekem csak betűk egymás mellett nem tudom miből mit érdemes választani :/ És esetleg bolt is jól jönne ami megbízható és össze is szerelik és windowst is pakolnak rá.
Ezer köszi előre is!