1411386313.png
  • Sippie
    A lényeg a megbízhatóság, nembaj ha drágább a táp. Korábban is olvasgattam a topikot, és a tápon nem érdemes spórolni nekem úgy jött le. Ebből lehet simán 35k-s is. Gondolom van elegendő csatlakozó ezeken, egy top VGA-hoz nem úgy mint a mostaninál amibe nem tudtam 660 TI-t venni, csak sima 660-at, mert egy 6pines kábel van :D
    Házból annyi, hogy 200mm-es széles kéne, hogy a 212 evo beférjen, illetve gondolom jól szellőzzön, külsőre se kell hogy extravagáns legyen, sima kocka is jó, ha azt mondjátok hogy jó :D Arról már megint nincs fogalmam, hogy alsó vagy felső tápos legyen, vagy mire kell figyelni :D csak ne érintőképernyős legyen, magassági korlát sincs. Mondjuk 25-ből kijöhet egy jobb fajta?

Az a baj, hogy igazából azon kívül hogy 6700k prociban gondolkodom, más összetevővel nagyon nem voltam képben :D Gigabyte alaplapom lassan 10 éves, és nem volt vele bajom, ezért közelebb áll ez a márka hozzám. Ár helyett meg a megbízhatóság számít, nyilván parasztvakítós fícsörök nem kellenek, csilivili alaplap 120ezerért már nem pálya nekem sem, de nem +5-10ezreken fog múlni a dolog, ha annyiért jobbakat lehet kapni egy-egy alkatrészből.

Ram-nál sem igazán tudom, hogy melyik márkát érdemes beszerezni, melyiket kerülni, meg kell-e low profile vagy mi.

De mondjuk számszerűsítve
    Táp 35k
    Ház 25k
    Ram 30k (vagy amennyi 16 giga)
    SSD 40k (bár ebből lehet hogy a 250 gigás is elég)
    Alaplap 30-40k
    + 6700 K processzor