1411386313.png
  • broman191
    Szerintem jelenleg nincs az az ember aki képes lenne *reálisan* előre látni 3 évre a játékiparban...esetleg nagyon bennfentes, de szájzáras dolgozók. Most mondhatnám én is, hogy mondjuk egy Skylake i5-tel nagyon nem lőhetsz mellé, de az nagyjából a nesze semmi fogd meg jól, tudhattad nélkülünk is. Évek óta nagyjából ez a helyzet az aktuális i5-ökkel. A kérdés inkább, hogy jelenlegi játékok alapján indokolt-e ilyesmit vásárolnod az aktuális elég borsos áron...ha főleg játékra hasznánád, akkor szerintem nem. Videokariban milyen árkategóriáig mennél el a jövőben és milyen játékokkal játszanál legfőbbképpen?
    Ár-érték arányban és aktuális szükségességben gondolkodva, szerintem hagyd a Skylake gondolatát is, remek CPU-k, de ami a jövőben lehet indokolt, azt vegyük meg a jövőben...a legspúrabb opcióval kezdve, lényeges előrelépés lenne számodra egy jóáras, legalább részben használt s1150 félkonfig, még akár egy 4gen i3-mal is, de inkább egy 44xx/45xx i5-tel, 8 GB DDR3-mal és egy tetszőleges - amit ki is használsz - alaplappal. Használtan vadászva egészen biztosan találhatsz egy említett i5 CPU-t 45e Ft körül, alaplapot akár újonnan is mondjuk 25e Ft-ig, a 8 GB DDR3 memó ára pedig a sárga föld alatt van, akárhonnan vennéd (10-15e Ft között). Az egész félkonfig csere kis szerencsével alig 5-10e Ft-tal kerülne többe, mintha egyedül egy Skylake i5 6600-at vennél csak, egy random webshopból...és fogadok, hogy az új API-kat beélesítve az éven, nem fog fájni jelentősen mondjuk még 2 évig hogy az olcsóbb utat választottad... :)

ui.: ...a megtakarított pénzt pedig inkább fordítsd pl. minimum egy GTX 950-re, ég és föld lenne a különbség a VGA-ra éhes játékokban... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.01.12. 20:30:14