1411386313.png
  • gabesz012
    Helló!

Nagyjából végig olvasgattam az előző pár oldalt, ami alapján kialakult egy kép, hogy mit is érdemes, de azért szeretnék tanácsokat kérni. Szóval játékra (GTA5, Assetto Corsa, Project Cars kaliberűek) kéne egy gép 200-210 k között (csak gép, monitor, beviteli, stb. nem kell), de az nem baj, ha kevesebből is kijön valami jó. Igaz még 1-2 hónap múlva esedékes csak, az árak addig meg még biztosan változnak, csak kérdés milyen irányban... :D 1680*1050-es felbontás az adott, nem vagyok tuning mániás sem. Elsőre az i5 4690-et néztem proci fronton, de a 6500 kicsit gyorsabb és kb. ugyanannyiba fáj (jól értelmeztem, hogy ebből nincs gyári hűtős? ebben az estben melyiket ajánljátok hozzá?), gondolom érdemesebb a frissebb platformra építkezni. Alaplapból maradnék a Gigabyte-nál, ha van belőle jó (extrák itt sem kellenek, de legyen rajta hang -vagy már nincs is olyan, amire nincs integrálva? :) ), persze, ha nem ajánlott, akkor jöhet más márka is. RAM: 8 giga DDR4 (egybe 8, vagy inkább 2*4?); de ebből is annyi van... VGA: GTX950 2GB-snél nem akarok nagyobbat, de itt is van 50k-ért, meg 60 felett is. Csak a hűtés+gyári OC miatt vannak ilyen különbségek a márkák/modellek között? Vinyó: 2TB-s vmi. SSD: majd később, az már nem fog beleférni a keretbe, ahogy számolgattam. Táp: TT Hamburg? Vagy elég kisebb? Ház: valami olcsóbb, de márkás.

Vagy elég a 950-es mellé egy gyengébb (pl. 4460) procira építeni? Igaz, úgy is csak kb. 15-20-al jönne ki kevesebbre, ha jól sejtem, plusz a későbbi fejlesztési lehetőséget elfelejthetem.