Mivel kb 33%-al több pixeled lesz, talán tényleg eggyel feljebb kellene lépned. Amúgy fasza monitor.
280x-et sztem semmiképp se vegyél, használt garis 280-at, vagy új 380-at, vagy használt garis 290(x)-et. Én utóbbit javasolnám, kis szerencséve apróról találhatsz nagyon jókat is. (Meg bitcoinbányászatra használt agyonjáratottakat is)
Szerencsére M5A97 EVO-d van, nem LE, szóval lehet tuningolni ezerrel a procit. Ha mindenképp venni szeretnél egy procit, akkor 8320-ast ajánlanám, és mellé egy jobbféle hűtőt, amivel tudod tuningolni is a processzort. (pl. Scythe Mugen 4)
Persze az egészet egy jól szellőző házba kellene rakni (aláírásodban erről nincs szó), aminél nem gond egyszerre két kályha is (ha 8320 és 290(x) mellett döntesz). A táp jó minőségűnek tűnik, gondolom nem régi, szóval bírni fogja a kettőt egyszerre, bár a gari vége felé azért szerintem illik majd leváltani.
És persze lehet, nem ártana elgondolkodni platformcserén sem, egy Intel i5-4590-re váltással, valamilyen H97-es alaplap mellett, ez esetben nem kell hűtőt venned, mivel tuningolni sem fogsz tudni (max a stock hűtő zaja miatt). Magonként mindenképp erősebb lenne az a processzor.
Kérdés, hogy mennyit szánnál rá egyébként erre az egészre, eladásokkal, kiegészítéssel, mindennel együtt. Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.10.02. 21:21:29