Én eddig minden monitoromat magam kalibráltam a saját megítélésem szerint és használtam boldogan...amint elkezdtem kalibrálni pár hónapja a Dell 2312HM monitoromat, szétnéztem különböző külföldi kalibrálós oldalakon, de lényegében csak hulladék fakó képet eredményező beállításokat találtam az user postok között...biztosan nem mindegyikük csak AMD-s vagy nVidia-s volt. Utána csináltam a dolgot saját kútfőből ahogy régen... Néztem filmeket, játszottam különböző játékokkal aztán pár óra alatt körvonalazódott, hogy milyen végleges beállításokat hagyok meg...azóta sem nyúltam hozzá és elégedett vagyok. Egyébként a monitort egy grafikus munkákat végző vállalkozó ismerőstől vettem, volt neki 3 db 2312HM-e egy gépre kötve és a saját szeme szerint kalibrálva minden monitort másképp állított be, mindhárom más értékekkel hozta valósan ugyanazt a látványt, sajnos nincs univerzális OMG beállítás per gyártó & modell... :)
ui.: A Windows beépített kalibrálója egy hulladék, alapvető beállításra alkalmas, finomhangolásra nem igazán...a valós felhasználás közbeni állítgatást nem tudja pótolni. Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.09.02. 17:23:13