1411386313.png
  • TBTPumpa
    Meg is érkezett. Nagyon komolynak tűnik (Mugen 4) összeszerelés, anyaghasználat és külső szempontjából. Kényelmesen belefért a házba. Beépítés után, az első indításkor a BIOS figyelmeztetett, hogy a CPU Fan alacsony fordulatszámmal pörög (400-500 RPM), persze akkor még csak 27°C volt a processzor, most hogy bemelegedett már 600-750 RPM a jellemző. Ez valami probléma lenne vagy ennek így kell működnie?
    Mert gyári Intel hűtővel sosem csinálta ezt és picit aggódom. Gyári beállításokon megy a processzor, nincs húzva. Persze azóta BIOS-ban lejjebb vettem a CPU Fan fordulatszám figyelés limitjét (alapból 600-on volt, most 400-on van, így nem rinyál már induláskor). Ez természetes, hogy ez a hűtő ilyen takarékon megy, esetleg rossz modellt fogtam ki?
    Mert a hűtésével nincs gondom. Sőt maga a megváltás a gyári után. Félelmetesen hideg levegőt fúj ki, talán már túl hideget is.
    Gyári hűtővel 39-41 fokon volt alapból a processzor, most 30-32 fok a jellemző. Terheléskor felugrik 40-45 fok körüli adatra, de korábban az már 50-60 fok körüli érték volt az Aida szerint (Guild Wars 2-ben alapból 60 fok volt a jellemző anno). Szóval ezzel nincs bajom. Elképzelésem szerint azért megy takarék fordulaton, mert nincs szükség komoly hűtésre, aztán ha beindul a processzor (és melegedik), akkor adagolja rá a kakaót. Szuper a cucc, elégedett vagyok vele, csak ez a BIOS-ban való piszkálás ijesztett meg picit.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.08.22. 20:08:37