FHD-ban ha csak játékra kell, akkor elég teszem azt egy i5-4690, vagy i5-4690K. Ha esetleg munkára is kellene, akkor már elkélne egy i7-4790, vagy i7-4790K. Tuningot tervezel, vagy sem? Ettől függ, hogy szorzózármentes K-s procit akarsz, vagy sem. Az alaplap K-s procihoz Z97, nemK-s procihoz H97-es chipsettel rendelkezik. K-s procihoz és egészséges tuninghoz én nem adnám alá egy normális hűtőnél, ami meglesz vagy 15-20k. Cserébe ezzel már jól meg lehet húzni a procit.
Ha "nagyon" gamerkedni akarsz, e-falloszméregetéssel, de nincs meló, akkor 4690K-t ajánlom, ha "ésszerű" tudsz maradni, akkor sima 4690-et (kb fél évet nyersz a K-s procival élettartamban majd egyszer, cserébe azért vagy 30K-val többet fogsz kiadni a hűtés és a Z97-s alaplap miatt).
De az 5820K nagyon overkill játékra - tényleg csak pár + FPS-t jelentene, és nagyon felesleges kiadásokat generál.
Az Intel CPUk memóriavezérlője nem tud 1600 MHz-nél többet kezelni (csak ha tuningolod, de pár %-ért felesleges is tökölni és kockáztatni vele _szerintem_, a legolcsóbb Low Profile modulokkal jársz a legjobban, esetben akkor 2 x 8 GB modulos kittel.
GTX 970-ből vagy Gigabyte Windforce, esetleg G1Gaming (van hátlapja a WF-el szemben), vagy Asus Strix/Black, vagy MSI Gaming. Általában ezek a legolcsóbbak. Van egy még olcsóbb Gigabyte ITX-es, de annak úgy tudom, meg van a nyákja nyirbálva, én nem ajánlanám.
Kell még egy jól szellőző ház, bár itt szokott azért lenni némi "ez jön be" hatás, meg egy normális 550W-os táp, vagy ha túl sok vinyót pakolnál be a gépbe, akkor 650W-os.
120-250 GBs SSD, 1-2 TB HDD, vagy egyéb elképzelés?
Monitor is kell, ha igen, keretben, vagy kereten felül? Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.08.12. 20:22:53